Benžamen Pavar (©Reuters)
Benžamen Pavar (©Reuters)

I šta sad? Ono kad Bajernova politika zataji...

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 12:14

Ko umesto Pavara u najvažnijem delu sezone...

Mnogi se dive i poštuju Bajernovu poslovnu politiku čiji su osnovni principi sušta suprotnost onoga što rade ostali najbogatiji klubovi Evrope. Međutim u rasporedu koji diktira moderan fudbal, s "vetrom u leđa" koji mu daje korona-kriza, takvo poslovanje može i da dođe glave. Bavarci nikada nisu voleli da gomilaju igrače, niti vole da iste preplaćuju, na čemu im niko ne zamera, ali da su u slučaju desnog beka izašli u susret svom treneru Hansiju Flika sada ih ne bi bolela glava. A glava svima u klubu od jutros puca. Jer detaljan pregled je pokazao - Benžamen Pavar je izgubljen do kraja sezone.

Francuski defanzivac moraće da odsustvuje sa terena između četiri i šest nedelja, što znači da Bavarci na jednog od najstandardnijih igrača ne mogu da računaju u završnim borbama Lige šampiona.

Izabrane vesti

Podsetimo, Flik je tokom januara gotovo molio Rumenigea da mu dovede alternativu za Pavara. Prstom je pokazao na Dodoa iz Šahtjora, ali uprava je imala drugačije želje i tokom čitavog prelaznog roka merila puls Ajaksu i njegovom Seržinju Destu.

Na kraju je u finišu zimskog prelaznog roka doveden Alvaro Odriozola, momak minuta u Realovom dresu. Kakva je to greška bila videlo se prilikom svake šanse koju je dobio, pa su one postajale sve ređe.

Iz tog razloga teško je očekivati da će Odriozola biti Flikov izbor u završnici Lige šampiona. A to opet znači ozbiljne pretumbacije u ekipi, pošto bi Kimihovo vraćanje na mesto desnog beka značilo promene u veznom redu.

Kako bilo, ako nešto krene po zlu uprava sigurno neće moći da prstom upre u Flika.

Benžaman Pavar je do povrede postigao četiri i namestio sedam golova. Važio je za jednog od najboljih igrača ove sezone...


tagovi

Benžamin Pavar

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara