Maks Arons (©Reuters)
Maks Arons (©Reuters)

Bajern šmeka Aronsa, Flik drži palčeve

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 16:39

I pita se: Da li je moguće da ću konačno dobiti desnog beka?!

Ako je na nekoj poziciji deficitaran, onda je to pozicija desnog beka. Bajern bi to skupo moglo da košta u finišu sezone... Mada je Karl Hajnc Rumenige nekoliko puta tokom ovog leta ponovio da je Bajern kupovinom Leroja Sanea završio s pijacom, sva je prilika da bi povreda Benžamena Pavar mogla da natera čelnike kluba da ipak poslušaju trenera Hansija Flika i dovedu mu još jednog beka.

Otkako je Jozua Kimih prekomandovan u vezni red Pavar se ustalio na boku i tek povremeno ustupao mesto slabom Alvaru Odriozoli, momku na pozajmici iz Real Madrida. Pošto je očito došlo do zamora materijala Francuz se povredio, a zamenom niko nije zadovoljan. Kako se nešto slično ne bi dogodilo iduće sezone - pritom, Španac se vraća u Real - Bavarci bi morali da iskeširaju određeni novac i tako se obezbede za svaku eventualnost.

Izabrane vesti

Flikova želja još u januaru bio je Dodo iz Šahtjora. Rumenige je kao idealnu kupovinu video Seržinja Desta iz Ajaksa, da bi se na kraju ipak odlučio za Odriozolu kao najjeftiniju varijantu. A sada tu još jedna i ime joj je Maks Arons (20)!

Talentovani bek Noriča bio je nominovan ove godine za nagradu Golden Boy, priznanje koje se dodeljuje najboljem mladom igraču sveta. Kanarinci su posle serije njegovih dobrih partija najvećim engleskim klubovima tražili i do 35.000.000 evra, međutim posle ispadanja u Čempionšip i cena ovog momka pada.

Nemački Skaj navodi da se sada Bajern ozbiljno uključio u trku i da bi mogao da ga dobije za oko 20.000.000 evra. Interesovanje navodno pokazuje i Bajer Leverkuzen...

Poučen iskustvom nekih svojih zemljaka (pre svega Džejdona Sanča) Arons ne bi imao ništa protiv selidbe u Bundesligu.

Možda Flik izvuče i nešto pozitivno iz Pavarove povrede. Možda konačno dobije toliko željenog desnog beka.


tagovi

Maks AronsLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara