Iako ga želi Zvezda, Kamenović poručuje: Ostajem u Laciju

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.08.21. | 18:15

Mladi reprezentativac Srbije veruje da neće napustiti Rim ovog leta

Crvena zvezda nije završila sa pojačanjima, do kraja prelaznog roka se očekuju makar trojica ili četvorica novih igrača, a jedna od želja je Dimitrijem Kamenović.

Srpski defanzivac koji se ovog leta preselio u Lacio iz Čukaričkog za 3.000.000 evra je želja Zvezdine uprave kao alternativa Milanu Rodiću na levom beku. Čak možda i kao prvi izbor ako iskusni defanzivac dobije neku primamljivu ponudu iz inostranstva. Srpski šampion je zainteresovan za pozajmicu Kamenovića ali izgleda da igrač ne razmišlja u tom pravcu.

Izabrane vesti

Iako ga pored Zvezde na pozajmicu želi i Đenova, Kamenović uverava da će ostati uz Laciju.

„Ostajem u Laciju. Dobio sam uverenja iz kluba da računaju na mene“, rekao je mladi reprezentativac Srbije za rimski Mesađero.

Ipak, rimski klub za sada nije potvrdio da ima takve planove sa Kamenovićem. On je jedan od četvorice igrača iz prvog tima koji nisu licencirani za početak sezone u Seriji A. Što ne znači da neće biti liceniran. Svaki klub ima pravo da posle završetka prelaznog roka promeni spisak licenciranih fudbalera za prvenstvo.

Međutim, ono što Kamenoviću ne ide u prilog je srpski pasoš. Italijanski klubovi imaju pravo da u svakom prelaznom roku registruju samo dvojicu novih igrača koji nemaju državljanstvo neke od zemalja iz EU. Prvo mesto je već popunjeno sa Felipom Andersonom, a Lacio drugo čuva za Filipa Kostića.

Srbin iz Ajntrahta je ogromna želja rimskog kluba i trenera Mauricija Sarija ali do sada je bio preskup jer je Ajntraht insistirao na ceni od 30.000.000 evra. Lacio se nada da će novac za Kostića sakupiti prodajom Hoakina Koree koji je zatražio transfer i ne želi da igra. Njega hoće Everton i Inter s tim što su mu ovi drugi bliži. Ako uskoro proda Koreu, Lacio će novac investirati u Kostića a Kamenović bi u tom slučaju morao negde na pozajmicu.

Ako propadnu odlazak Koree i dolazak Kostića, za Kamenovića se otvara mesto da bude licenciran i u tom slučaju praktično ne bi bilo šanse za dolazak u Zvezdu. Ono što klubu sa Marakane ide u prilog je vreme. Prelazni rok u Italiji se završava 31. avgusta, a u Srbiji 17. septembra pa Zvezda može da sačeka rasplet sa transferima u Laciju kako bi pozajmila Kamenovića.



tagovi

Dimitrije Kamenovićletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara