Zlatan Ibrahimović (Foto: Reuters)
Zlatan Ibrahimović (Foto: Reuters)

Ibrahimović: Kritikuju me jer sam broj jedan, jer sam bog, ali samo sipaju benzin na vatru

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.02.23. | 08:57

"Vraćam se i muzika se menja. Imam mnogo želje, hteo bih da uradim toliko stvari, nadoknadim sve što sam izgubio u prethodnih sedam ili osam meseci", rekao je 41-godišnji napadač koji bi uskoro mogao da se vrati na teren

Upao je Milan u seriju loših rezultata, dobio samo prvu od osam odigranih utakmica u 2023. godini, vezao četiri poraza. Ali sve bi moglo da se promeni povratkom Zlatana Ibrahimovića na teren. Iskusni napadač već nekoliko dana bez problema trenira sa timom i mogao bi da bude u konkurenciji za meč protiv Torina u petak (20.45), a uoči povratka govorio je za Sport Mediaset i istakao da je više nego spreman da pomogne ekipi.

Izabrane vesti

"Dobro sam, veoma dobro. Vratio sam se u tim i osećam se slobodno na terenu i van njega. Za ovo vreme sam učinio sve u svojoj moći da pomognem treneru, stručnom štabu i klubu sa strane. Bio sam strpljiv jer sam morao da se vratim na vrh, a oporavak ide prema planu", ističe Ibrahimović.

Iako nije upisao nijedan nastup ove sezone, poslednji put na teren kročio u maju i proveo preko osam meseci van stroja, spreman je da povuče Rosonere sa ivice ambisa.

"I dalje sam bog, broj jedan. Vraćam se i muzika se menja. Imam mnogo želje, hteo bih da uradim toliko stvari, nadoknadim sve što sam izgubio u prethodnih sedam ili osam meseci, a izgubio sam vreme", dodaje Zlatan u svom stilu, pun samopouzdanja.

Ne sumnja da će se branilac italijanskog trona vratiti na pravi kurs.

"Tim u krizi? Nisam zabrinut. Ovo su normalni trenuci tokom jedne sezone. Sada moramo malo da porazgovaramo i dokažemo koliko vredimo na terenu".

Osvrnuo se i na kritike upućene njemu.

"To je normalno, jer ako vas ne kritikiju znači da niste na vrhu. Kritikuju me 25 godina jer sam broj jedan i na to sam navikao. To je kao da sipaju benzin na vatru, a ko se igra s vatrom, opeče se. Da li se i dalje osećam kao bog? Bez dileme, ništa se nije promenilo", nastavlja u prepoznatljivom tonu Ibra.

Sa slabim rezultatima Milana poklopilo se i precrtavanje Rafaela Leaa iz startne postave. Počeo je na klupi poslednja tri susreta.

"Imao je fantastičnu godinu, dobio priznanje za najboljeg igrača u ligi. Usledili su ugovor, pa interesovanje drugih klubova, Svetsko prvenstvo i to sve... Mora da ostane fokusiran na fudbal. Sve ostalo će se rešiti, mora samo da misli na igranje. Snažniji je nego pre godinu dana, ali sada svi znaju ko je Leao, prethodne sezone mu nisu bili tako posvećeni. Sada kada znaju da je najjači usmereni su ka njemu".

Navijači još nisu videli 32.000.000 evra plaćenog Šarla de Ketelarea u pravom elementu. Nije se još upisao u listu strelaca kao član Rosonera i ubeležio je samo jednu asistenciju na 24 ubeležena nastupa.

"Talentovan je, ima veliki potencijal, samo mora da pronađe pravi put za razvoj. Došao je u drugi grad, daleko od kuće i mora da se navikne. Ali kada dođete u Milan, svi vam pomažu, sjajno vas dočekaju. Kada dođete u našu svlačionicu osećate se kao kod kuće. Mora samo da pronađe način da skine blokadu i onda će sve početi".

Doneo je Stefano Pioli titulu Milanu minule sezone, mimo svih očekivanja, ali to ga nije spaslo kritika kada su kola krenula nizbrdo.

"To je normalno. On je trener Milana i kada ne ide dobro logično je da će biti kritika na račun trenera i tima. Mi smo profesionalci, očekujemo kritiku. Nije sve belo i crno, kritike su deo posla. Ukoliko ne možete da se nosite sa tim pritiskom, ne treba da se bavite ovim poslom. Kritike su deo našeg sveta i korisne su jer vas drže na vrhu. Kada ste ružni, možete da postanete prelepi".

Ne smatra Ibra da je minula sezona bila izolovan incident.

"Osvojili smo titulu jer su svi odradili svoj deo posla, žrtvovali se i preuzimali odgovornost kada je bilo bitno. Nije se sve vrtelo oko jednog čoveka, niti smo zavisili od jednog ili dva fenomena. Slavili smo zahvaljujući kolektivu, ali i navijačima koji su nam dali vetar u leđa".

Penzija? Za Ibrahimovića su godine samo broj.

"Preda mnom je još mnogo stranica koje treba da ispišem, jer kvalitet ne može da ispari. Telo se menja, fizička priprema je drugačija, ali kvalitet ne može da nestane, on ostaje. U mom slučaju se nije promenio. Za one koji ne veruju u boga, pokazaću im na terenu, ne rečima. Želim da demonstriram svoj talenat svakim danom sa velikom željom, ali ne samo na individualnom nivou. Želim da prenesem svoj kredibilitet na druge, jer ako možete da napravite razliku sa timom, to je nešto drugačije. Ne mora sve da zavisi od mene, želim sve što imam da prenesem drugima. Ako mojim saigračima dobro ide, ide i meni. Motiviše me kada dobijamo kao tim. U ovom slučaju ne moram ja našto da imam, već nešto da dam. To je i moj veliki izazov. Cilj nije moj ego. Imam 41 godinu, igram za Milan i na vrhu sam. Želim da prenesem moju perspektivnu na druge. Ovde sam za njih, ne zbog sebe. Da je tako, bio bih na nekom ostrvu sa cigarom. Ako mogu da budem primer drugima i lider, onda ću to i uraditi", zaključio je Zlatan Ibrahimović.


tagovi

Zlatan IbrahimovićRafael LeaoŠarl de KetelarStefano Pioli

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara