Zlatan Ibrahimović (©Reuters)
Zlatan Ibrahimović (©Reuters)

Približilo se vreme Ibrinog povratka: Od poslednjeg gola prošlo 13 meseci

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.02.23. | 15:03

Šveđanin redovno trenirao pred okršaj sa Torinom

Izuzetno važan meč igra Milan u petak protiv Torina (20.45, San Siro). Rosoneri su bez pobede već mesec dana, odnosno u prethodnih sedam utakmica, a od ubedljivog poraza u finalu Superkupa sa Interom (0:3) triput zaredom poraženi su i u Seriji A.

Jasno je da titula neće biti odbranjena, vodeći Napoli beži čak 18 bodova, ali Milanovi fudbaleri i dalje su u trci za Ligu šampiona. Četvrta pozicija im je samo bod daleko, a dostižan je i drugoplasirani Inter koji je na +5. Stoga će svaki bod do kraja sezone biti od velikog značaja.

Izabrane vesti

Povratak na pobednički put Stefano Pioli i njegovi izabranici probaće da naprave u petak, kada im u goste dolaze pomenuti torinski Bikovi, a dobra vest uoči te utakmice stiže za navijače Milana: Zlatan Ibrahimović je redovno trenirao prethodnih dana, u utorak je odradio kompletan trening sa saigračima i mogao bi da bude u konkurenciji za tim protiv Torina.

Zbog povrede i operacije kolena švedski golgeter nije igrao od kraja prošle sezone. Poslednji meč bio mu je protiv Sasuola 22. maja, a poslednji gol dao je pre više od godinu dana - 9. januara u pobedi nad Venecijom 3:0.

Trebaće sigurno iskusnom napadaču određeno vreme da uhvati ritam, pitanje je uopšte i koliko može sa 41 godinom posle tako duge pauze, ali na San Siru su optimisti. Veruju da će prvenstvenom svojom harizmom i iskustvom Ibrahimović pomoći mlađim saigračima da se trgnu i počnu da pobeđuju. Pritom, povratak Šveđanina prijaće Olivijeu Žiruu, takođe vremešnom Francuzu koji u nedostatku boljih rešenja igra mnogo više nego što bi se očekivalo od 36. godišnjeg napadača.



tagovi

Zlatan Ibrahimovićac milanSerija A

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara