Idealnih 11 Eura
Idealnih 11 Eura

Idealnih 11 Eura: Tu su Spinacola, Pedri, Hejbjerg... Megvajer ispred Kjelinija, Lukaku pre Šika i Kejna?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 12:31

Italijana, naravno, najviše

Utisak je subjektivna stvar i teško da bismo dobili dva ista tima i da idealnih 11 sa Evropskog prvenstva bira 10 ljudi. Na kraju se pamti samo zvaničan izbor Eura, a on je danas i objavljen i u njemu sa petoricom predstavnika očekivano dominiraju novi šampioni Starog kontinenta, Italijani.

Međutim, imamo i bar jednu malu nepravdu, po našem skromnom mišljenju. Jer pored Leonarda Bonučija kao drugi štoper je izabran – Hari Megvajer. Igrao je zaista dobar turnir, ali baš da je bio bolji od Đorđa Kjelinija? Nismo sigurni.

Izabrane vesti

Nije sad ovo nikakva teorija zavere. Englezi bi isto tako možda mogli da se požale na izbor Leonarda Spinacole na levom beku, on je zaista blistao, ali se povredio u četvrtfinalu i nije igrao završnicu. Luk Šo je recimo dao gol u finalu.

Takođe, Romelu Lukaku je zauzeo mesto u samom špicu, iako je tri od četiri gola dao Rusima i Fincima, a taj poslednji Italiji sa penala. Patrik Šik – uz Kristijana Ronalda najbolji strelac turnira – bio bi verovatno logičniji izbor. Pa čak i Hari Kejn.

Inače, u idealnih 11 nijedan Francuz, Nemac, Holanđanin, Portugalac...

Kako bilo, u formaciji 4-3-3: Đanluiđi Donaruma (Italija) – Kajl Voker (Engleska), Leonardo Bonuči (Italija), Hari Megvajer (Engleska), Leonardo Spinacola (Italija) – Pjer-Emil Hejbjerg (Danska), Žoržinjo (Italija), Pedri (Španija) – Federiko Kjeza (Italija), Romelu Lukaku (Belgija), Rahim Sterling (Engleska).

Nema dakle ni Emila Forsberga, Mikela Damsgorda, Joakima Melea...

Ali da ne bude da ovde nema baš nikakvog smisla, naprotiv, u žiriju koji je birao idealnih 11 i poznata imena kakva su Esteban Kambijaso, Fabio Kapelo, Kozmin Kontra, Aitor Karanka, Robi Kin, Dejvid Mojes...

Svejedno, ko vam fali u ovom timu?

Idealnih 11 Eura (©UEFA)Idealnih 11 Eura (©UEFA)



tagovi

Euro2020Đanluiđi DonarumaLeonardo SpinacolaKajl VokerLeonardo BonučiHari MegvajerPedriŽoržinjoPjer Emil HojbjergFederiko KjezaRomelu LukakuRahim Sterling

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara