Paulo Dibala i Pol Pogba (©Reuters)
Paulo Dibala i Pol Pogba (©Reuters)

Idealno rešenje, trampa Pogba za Dibalu?

Vreme čitanja: 4min | sre. 09.12.20. | 08:30

Italijanski mediji najavljuju senzacionalnu razmenu, koja bi zaista mogla odlično da odgovora i Mančester junajtedu i Juventusu, Paratići ostao zagonetan

Mančester junajted je ispao iz Lige šampiona, puleni Olea Gunara Solskjera su izgubili meč poslednjeg kola od Red Bul Lajpciga i ostali bez šansi za plasman u nokaut fazu. Norveški stručnjak je po završetku utakmice preuzeo odgovornost, a morao je kratko i da prokomentariše situaciju oko Pola Pogbe, mediji bruje o odlasku Francuza otkako je Mino Rajola izjavio da njegov klijent nije srećan i da će promeniti klub. Italijanski novinar Tankredi Palmeri sada prenosi gotovo senzacionalna saznanja, naime, Pogba bi mogao da se vrati u Juventus, dok bi u suprotnom smeru otišao Paulo Dibala.

Agent francuskog veziste Mino Rajola je pre samo par dana izjavio da je jedan od njegovih najboljih klijenata završio sa Mančester junajtedom. Odmah su se pojavile spekulacije o povratku u Juventus, klub u kojem je Pogba igrao najbolji fudbal u karijeri, u Torinu je stekao i brojna prijateljstva, pa nikada nije ni krio da bi se rado vratio među Bjankonere. Sada Palmeri prenosi da su u redovima šampiona Italije skovali plan, odustali su od Dibale i već su treneru Andrei Pirlu saopštili da na Argentinca ne računa, pa su pročitavši reči kontroverznog fudbalskog agenta o svom bivšem igraču, koji im je u kasu doneo čistih 72.000.000 evra (kada se odbiju razni troškovi procenti i Rajolina provizija od 27.000.000 evra), došli na ideju da naprave razmenu.

Izabrane vesti

Paulo Dibala je često bio u raznim sukobima sa upravom i strukom u Juventusu, imao je problema sa promenama raspoloženja, nije voleo da sedi na klupi, a sada je izgleda puklo i Argentinac je na izlaznim vratima kluba. Izgubio je mesto u timu, drugi igrači će dobiti priliku da se dokažu, a popularni La Hoja bi mogao idealno da posluži u misiji vraćanja Pola Pogbe.

I zaista, utisak je da bi trampa odgovarala i jednima i drugima. Juve ne bi morao da izdvoji mnogo više novca na Pogbinu platu, Dibala zarađuje sedam miliona, ali klub košta dvostruko više (14.000.000 evra je njegova bruto plata), dok bi plata francuskog veziste od 14.000.000 evra godišnje u Torinu iznosila svega 3.000.000 više, jer postoje razne poreske olakšice pri dolasku radne snage iz inostranstva. Razlika za Juve je ipak u vrednosti igrača, Pogba se procenjuje na 30.000.000 evra više od Dibale, ali čini se da bi zbog celokupne situacije sportski direktor Fabio Paratići mogao da pronađe rešenje, smatra se i da je Rajolina planski tempirana izjava dodatno oborila cenu šampionu sveta iz 2018. godine. Dibala bi sa druge strane na Old Trafordu tražio oko 12.000.000 evra, što je čak i manje od plate francuskog reprezentativca.

Matematika je dakle jasna, trampa deluje sasvim realno, a Junajted ima još razloga da oberučke prihvati ovakav predlog. Godinama traže desno krilo, dobili bi elitno pojačanje za to mesto bez utrošenog centa, a pritom bi se i rešili igrača koji očigledno kvari atmosferu u svlačionici. Nije tajna da je zbog Pogbe oteran Žoze Murinjo, često su i loši rezultati bili posledica njegovog raspoloženja na terenu i van njega. Problem bi mogla da predstavlja činjenica da Junajted ne želi da odustane od Džejdona Sanča, ali kako je i Pirlo pred početak tekuće sezone izjavio, za dobre igrače uvek mora biti mesta, pa se čini da bi Solskjer (pod uslovom da se zadrži) lako uklopio argentinskog i engleskog fudbalskog majstora.

Prokomentarisao je posle pobede Juventusa u Barseloni (3:0) situaciju oko Pogbinog povratka u Italiju i sportski direktor Bjankonera Fabio Paratići, ostao je zagonetan.

"Pogba u Juventusu? Obožavamo Pola, on je sjajan igrač, ali on igra za Mančester junajted. Neće biti slobodan igrač, moraćete da platite ako želite da potpišete Pogbu. Svi mi dobro znamo kolika je njegova vrednost. Takođe znamo i cenu, videćemo šta će se desiti", izjavio je Paratići.

Dakle, trampa se čini kao idealno rešenje za sve strane, Dibala bi konačno dobio pažnju za kojom žudi, kao i lepu povišicu, dok bi se Pogba vratio u sredinu u kojoj je dominirao i u kojoj ga obožavaju. Klubovi bi takođe rešili bitna pitanja, a da pritom ne bi morali da troše velike količine novca, što je u doba pandemije virusa korona i svih posledica koje ona ostavlja, možda i od presudnog značaja.

Posetimo, Pol Pogba je na samom startu profesionalne karijere kao slobodan igrač napustio Mančester junajted i potom 2012. godine potpisao ugovor sa Juventusom, za četiri godine u Torinu upisao je 178 nastupa i postigao 34 pogotka. Osvojio je sa Bjankonerima četiri titule u Seriji A, jedan Kup i dva Superkupa Italije, a potom se vratio na Old Traford u transferu teškom 105.000.000 evra (svetski rekord u tom trenutku). Sad bi Juve mogao da ga vrati, a Paratići bi još jednom pokazao da je pravi majstor za transfere.


tagovi

Pol PogbaPaulo DibalaFabio ParatićiJuventusJunajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara