Ole Gunar Solskjer (©Reuters)
Ole Gunar Solskjer (©Reuters)

Solskjer prihvatio krivicu i poručio Pogbinom agentu Rajoli: Fudbal je timski sport

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.12.20. | 01:23

Mančester junajted je ispao iz Lige šampiona, a Pol Pogba je meč sa Lajpcigom počeo na klupi

Fudbaleri Mančester junajteda završili su sa Ligom šampiona za tekuću sezonu, kako im ide i u Premijer ligi, možda i na duže staze. Primili su dva pogotka u uvodnih 13 minuta, potom ih je u 69. minutu Džastin Klajvert dodatno pogurao ka ivici ambisa, trgli su se i sa dva pogotka se vratili u meč, ali ipak nisu uspeli da dođu do zlata vrednog boda. Naime, Junajtedu je u poslednja dva kola bio potreban samo bod da bi obezbedio plasman u nokaut fazu, ali Ole Gunar Solskjer i njegovi puleni to nisu uspeli da izvedu.


Izabrane vesti

Iako je susret u Parizu prekinut zbog rasističkih uvreda četvrtog sudije na račun napadača Bašakšehira (odložen za sredu od 18.55), u Grupi H više nema neizvesnosti oko toga ko ide u eliminacionu fazu elitnog takmičenja, a ko ide u Ligu Evrope. Đavoli bi tako mogli da se sretnu i sa Crvenom zvezdom, kako su jedan od potencijalnih rivala srpskog šampiona u šesnaestini finala drugog po kvalitetu međunarodnog takmičenja Starog kontinenta.

Ole Gunar Solskjer posle još jednog bolnog poraza tvrdi da je čitav tim podbacio, ali preuzima odgovornost za novo razočarenje.

"Nismo kao tim nastupili dovoljno dobro. To je trenerova odgovornost. Ništa nam nije polazilo za rukom, nije nas bilo dok nisu postigli drugi gol. Ne možete reći da smo bili dovoljno dobri, nismo. Bili smo u teškoj grupi i jasno je da je poraz u Istanbulu bio prekretnica. Tu smo izgubili poene koje je trebalo da osvojimo. Danas smo morali da branimo centaršuteve koji su išli pred naš gol i jednostavno nismo uspeli da se nosimo sa njima", izjavio je trener Mančester junajteda.

Samo dva minuta od prvog sudijskog zvižduka Van-Bisaka je dozvolio nemarkiranom Anhelinju da postigne pogodak, potom mu je bivši fudbaler Mančester sitija pobegao i u 13. minutu kada je asistirao Haidari. Pogodak koji je Junajted primio u 69. minutu ide na dušu Hariju Megvajeru, koji nije uspeo da izbije loptu, pa je Klajvertu ostao lakši deo zadatka. Golovi Bruna Fernadeša iz penala i Pola Pogbe posle gužve u kaznenom prostoru rivala kasno su stigli, još jedno loše izdanje odbrane koštalo je Đavole plasmana u narednu fazu Lige šampiona.


Strelac drugog pogotka Pogba, koji je mogao da bude pripisan i Megvajeru, ali i štoperu Lajpciga Konateu, u igru je ušao sa klupe, što je samo podgrejalo priče o njegovom odlasku iz kluba, koje je par dana pred ovaj važan susret u javnost lansirao njegova agent Mino Rajola. Bilo je na konferenciji za medije reči i o statusu francuskog reprezentativca na Old Trafordu.

"Morate da pitate Pola da li je srećan ili nije, ja neću govoriti umesto njega. Fokusiran je da uradi najbolje što može za tim i kada je sa nama radi naporno na treningu, samo treba da se pokusira na nastupe. Ekipa je dobro, oni su tim i staju jedni uz druge. Čim Pogbin agent shvati da je ovo timski sport to bolje. Ne želim da trošim energiju na takve stvari, više neću govoriti o Pogbinom agentu", rekao je Solskjer.

Norveški stručnjak će najverovatnije ostati na klupi Junajteda uprkos ispadanju iz Lige šampiona, ali mu narednog vikenda sledi još jedan težak ispit - gradski derbi na Old Trafordu. Poraz od Mančester Sitija bi ipak mogao da ga košta posla.



tagovi

Ole Gunar SolskjerPol PogbaMino Rajola

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara