©Starsport
©Starsport

Igra Čukinih rezervista kao putokaz saigračima koji lutaju

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 12:00

Lučić, Miladinović i Tomović u završnici susreta u Subotici uspeli su da potpuno promene krvnu sliku Brđana

Kontrolne utakmice Čukaričkog tokom priprema u Antaliji, kreirale su jasnu skicu tima sa Banovog brda kao i svih njegovih vrlina i mana pred prolećne izazove. Rezultat u duelima takvog tipa uvek je u drugom planu, te ni sva četiri poraza nisu bila povod da se u redovima Brđana upali crveni alarm. Kroz packe od Legije, Karabaga, Maribora i CSKA 1948 između redova moglo je da se zaključi mnogo toga. Da će krila (i generalno ofanzivci) Brđana morati znatno da poprave utisak u zvaničnim izazovima, da je cena grešaka i padova u igri veoma skupa (posebno u situaciji kada trku nastavljate uz bodovni deficit), ali i da Čukarički u svojim redovima ima adute koji bi iz drugog plana mogli da potpuno promene krvnu sliku tima.

Mučio se Čukarički da inicijativu i šanse pretoči u golove, lutali su ofanzivci na čelu sa Adžićem, Ivanovićem i Ovusuom u potrazi za ritmom, a centarforevi Badamosi i Aganspahić završili su pripremni period bez postignutog gola. Sa druge strane, rivali su po pravilu jalovu inicjativu umeli da kazne i naplate padove koncentracije, te je generalno pozitivan utisak Brđana tokom januarskih provera ostao u senci krajnjeg rezultata.

Izabrane vesti

Već tada nagoveštaj rešenja mogao je da se nasluti, a zvanično su ga predstavili rezervisti Brđana u poslednjih deset minuta utakmice u Subotici. Kao i u drugim poluvremenima utakmica sa Legijom i Karabagom, u nastavku jučerašnjeg susreta sa Spartakom Vladimir Lučić je doneo dragocenu svežinu u ofanzivu gostiju. Hiro krilo uspelo je da vrati težište igre na polovinu protivnika, pokaže glad i želju, a za sve što je prikazao u Antaliji pre odlaska na reprezentativno okupljanje, kao i po ulasku u igru nagrađen je golom kojem su u dobroj meri kumovali defanzivci Spartaka.

Uz fudblera Crvene zvezde na pozajmici sa pravom otkupa, pozitivan utisak tokom rada na obali Mediterana ostavio je i mladi Igor Miladinović borbeni ofanzivni vezista koji je naterao Dušana Kerkeza da ga nagradi minutima u završnici utakmice, a potom se odužio asistencijom za Stefana Tomovića čiji je gol u sudijskoj nadoknadi otklonio sve dileme.

Upravo Tomović je uz pomenuti tandem pokazao najveću glad za dokazivanjem izmeeđu dve polusezone i potvrdio da bi posle teškog perioda usled povrede mogao da prtedstavlja keca iz rukava Brđana u trci koja nosi istorijskui ulog. Činjenica da značajan deo tima (prevashodno ofanzivci) još izgledaju anemično i daleko od željenog nivoa, mogla bi da bude podstrek Dušanu Kerkezu da recept za buđenje tima potraži upravo u junacima subotičkog trijumfa i da na klilima mladih snaga uspostavi željeni kontinuitet u trci koja se tek zahuktava, ali u kojoj bi svaki bod mogao da ima presudnu ulogu.



tagovi

Stefan TomovićVladimir LučićIgor MiladinovićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara