(©Reuters)
(©Reuters)

Ima i nečeg dobrog u Liverpulovom najgorem izdanju sa Klopom

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.04.24. | 09:23

Redsi sada mogu (i moraju) u potpunosti da se posvete šampionskoj trci sa Arsenalom i Mančester Sitijem

Urnisale su povrede ove sezone ekipu Liverpula, ali i sa omladincima je Jirgen Klop uspevao da pobeđuje i dovede svoje fudbalere do trofeja u Liga kupu. U značajno jačem sastavu izašli su Redsi na megdan Atalanti u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope, ali je već nakon 45 minuta nemački strateg morao dodatno da pojača tim uvođenjem Salaha, Robertsona i Soboslaja. Ni to nije pomoglo. Liverpul je na svom Enfildu poražen sa 0:3 u verovatno najslabijem izdanju ekipe od dolaska Jirgena Klopa za trenera 2015. godine, konstatovali su brojni engleski mediji u izveštajima meča.

Ne sme se zanemariti odlično izdanje gostiju iz Bergama i ideja Đan-Pjera Gasperinija da njegovi vezni igrači u fazi odbrane igraju "na čoveka", čime su potpuno neutralisali Makalistera i Enda, ali čini se da je sinoć, ipak, Liverpul bio dosta gori nego što je Atalanta bila dobra. Pritom, poseban motiv zbog povratka u Englesku u ovom meču imao je izgleda Đanluka Skamaka, bivši napadač Vest Hema, koji je sa prva dva gola u meču najavio potop domaćeg sastava. Presudu je potpisao Mario Pašalić desetak minuta pre kraja, kada je sve već bilo jasno.

Izabrane vesti

Pisao je Liverpul kroz istoriju čudesne preokrete, najupečatljiviji je svakako onaj protiv Milana u istanbulskom finalu Lige šampiona 2005. (kada su Redsi od 0:3 na poluvremenu stigli do 3:3 i nakon penala podigli pehar), bilo je scenarija za filmove i u Klopovoj eri - 4:0 protiv Barselone 2019. ili 4:3 protiv Dortmunda 2016. - a na poslednjem gostovanju u Bergamu (2020) engleski klub je u utakmici grupne faze Lige šampiona dao čak pet golova i slavio sa 5:0.

Sigurno je da ima Liverpulovih navijača koji ponovo veruju u "oživljavanje", međutim, s obzirom na trenutak sezone i foto-finiš šampionske trke sa Arsenalom i Mančester Sitijem u Premijer ligi, možda bi za Redse bilo bolje da gostovanju u Italiji narednog četvrtka pristupe bez velikih očekivanja. Tako, barem, smatra Džejmi Karager.

"Užasan rezultat i nastup Liverpula. Jedina uteha je u tome što bi Jirgen Klop sada mogao da izvede rezervni tim u revanšu i potpuno se koncentriše na osvajanje prvenstva", napisao je nekadašnji štoper Liverpula u objavi na društvenim mrežama.

Uoči četvrtfinala tim sa Enfilda bio je prvi favorit za trofej Lige Evrope, međutim, sada je na četvrtom mestu. Dešavalo se Klopu da doživi ubedljiv poraz na Enfildu (2:5 protiv Reala, 1:4 protiv Sitija...), ali slabo izdanje protiv Atalante dodatno boli jer se nadovezalo na remi u derbiju sa Mančester Junajtedom (2:2) od kog su se očekivala sva tri boda, a trenutna forma ne deluje baš šampionski. U poslednjih pet utakmica Liverpul ima samo dve pobede.

Gostovanje u Bergamu dolazi uoči tri premijerligaška gostovanja koja će Redsi imati u nedelju dana (Fulam, Everton, Vest Hem), pa zaista neće biti iznenađenje ukoliko nemački stručnjak odluči da u Italiji minute ponovo podeli Kvansi, Bredliju, Dansu i ostalim golobradim mladićima koji su prethodnih nedelja pokazali da na njih može da se računa u budućnosti.

Kapiten Virdžil van Dajk, međutim, ima nešto drugačiji stav od Karagera i velikog dela fudbalske javnosti u Engleskoj.

"Ako ne verujemo, onda nema razloga da putujemo u Italiju. Jasno je da smo značajno otežali sebi posao ovim porazom, ali moramo da se okrenemo Kristal Palasu. Jedini lek je pobeda za vikend, a onda da se koncentrišemo na revanš sa verom u postizanje četiri gola", rekao je holandski štoper nakon utakmice.

Nakon pomenute serije na strani, Liverpul će do kraja sezone u Premijer ligi igrati još protiv Totenhema i Vulverhemptona kod kuće, a Aston Vile u gostima. Arsenal ima dosta teži raspored (Čelsi, Totenhem, Junajted...), dok je Sitijev sličan Liverpulovom (samo Totenhem od ekipa koje su trenutno pri vrhu tabele). S obzirom na to da plasman u Ligi šampiona sledeće sezone nije upitan bez obzira na rasplet šampionske trke u Premijer ligi, možda bi na Enfildu zaista mogli da "puste niz vodu" Ligu Evrope.

Iako bi Nemac sigurno voleo da se oprosti od kluba sa međunarodnim trofejom, u ovom trenutku to deluje kao nemoguća misija, dok bod više od Mančester Sitija može mnogo da znači na kraju sezone.



tagovi

Jirgen KlopLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara