Komentari na vest

Infantino decidiran: Svetsko klupsko prvenstvo sa 32 tima od 2025!

Bojank91

pre preko 1 godinu

Zasto da se ne proba?
G

GostGost78

pre preko 1 godinu

Teška glupost. Ne može se prvakom sveta nazivati tim koji jednom u 4 godine osvoji svetsko prvenstvo, a recimo sledeće godine ne prođe ni grupu kontinentalnog takmičenja. Razumem da oni hoće još para u FIFI, ali ovo nema smisla jer se kontinentalne lige šampiona igraju svake godine...
I

Igor978

pre preko 1 godinu

Hoće li neki arapski klubovi imati stalnu pozivnicu? Malo vam para od svetskog prvenstva i kvalifikacija?
V

Vinke

pre preko 1 godinu

U fudbalu treba napraviti kvalitetnije svetsko prvenstvo za klubove, ali ovo nije resenje.
C

Coan01

pre preko 1 godinu

Bezveze je na svake 2 godine,ja bih ovo uveo svake godine ali da se lepo jedno mesec dana da za pripreme i za pauzu u ligama svakom timu koji učestvuje,a učesnike bih raspodelio ovako-8 Evropa,8 Južna Amerika,Afrika 6,Severna Amerika 6,Azija 6,Okeanija 2. I onda lepo 8X4 grupe sa šeširima i to ovako-Osvajači svakog najboljeg takmičenja konfederacije prvi šešir (Libertadores,Liga Šampiona,itd) a preostala 2 učesnika prvog šešira osvajači Lige Evrope i Sudamericane. Drugi šešir-osvajači sekundarnih takmičenja konfederacija (Kup Azije,Kup Severne Amerike,itd.) uz dodatak osvajača Konferencije i finaliste Lige Šampiona i finalista Okeanije jer nemaju 2.takmičenje Treći i četvrti šešir random rangiranje kao za svetsko prvenstvo da ne bi došlo do toga da Evropa i Južna Amerika igraju zajedno u grupi sa po 2 kluba. Učesnici-Osvajač Lige Šampiona,finalista,osvajač Lige Evrope,finalista,osvajač konferencije,finalista i polufinalisti Lige Šampiona (isto za Južnu Ameriku uz dodatak polufinalista Libertadoresa i sudamericane jer nemaju 3.takmičenje) Afrika,Azija,Severna Amerika-Osvajači top lige,sekundarne lige i finalisti,polufinalisti top lige Okeanija-Osvajač OFC,finalista i polufinalisti. Turnir bi trajao 38 dana-shodno broju timova i slično svetskom prvenstvu za države i za to vreme bi timovi koji učestvuju igrali samo to-ne i nacionalne lige,pauze između mečeva 2-3 dana,osim za finale-4 dana i to je to. Stavio bih da se igra između svetskog i evropskog prvenstva npr. kao sada 2025.godine,a da se pritom sa FIFA-om usklade termini Eura,Copa Americe i ostalih takmičenja,npr. da u istim godinama budu organizovani Euro,AFC i OFC (npr. 2024),a u nekoj narednoj godini Copa America,Kup Nacija i Concacaf (2023.) i na taj način bi se postiglo sve a igrači pritom na bi ispustili dušu,a ovo klupsko svetsko bi postalo fenomenalno i taman bi popunilo sve rupe (svetsko,euro,klupsko u 3 od 4 godine i to bi bilo fenomenalno a verujem i zanimljivo da ljudi gledaju ovakav sistem)
G

Gosttttt

pre preko 1 godinu

Sva sreća pa se ne pitas.
G

Gostgost

pre preko 1 godinu

Glupost nevidjena. Znaci, ove sezone moj klub i igraci osvoje LS, a ja ovo takmicenje igram tek za 4 godine, kada od tih igraca 90% vise nije u klubu.
N

News

pre preko 1 godinu

Ovde je novac jedini razlog ovog takmicenja. Fifa hoce da uzme trziste od uefe posto ostale fudbalske nemaju velike prihode.
D

Daj faul

pre preko 1 godinu

Ko zna, mozda bas to veze igraca da ostane duze u klubu… kazem mozda…
G

Gostun

pre preko 1 godinu

Ne znam, meni je ovakav format takmičenja zanimljiv i priželjkivao sam ga ranije, ali kada uzmeš u obzir da se kalendar ionako stalno puni sa sve više utakmica, nisam siguran koliko je pametno u ovom trenutku. Ali ideja kao ideja mi je kul jako.