Detalj sa ovosezonskog susreta Inđije i Železničara (©YouTube)
Detalj sa ovosezonskog susreta Inđije i Železničara (©YouTube)

Inđija overava prvu poziciju, Železničar priziva da konačno proradi Zuvić

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.04.22. | 14:41

Derbi 30. kola Prve lige Srbije na programu je u subotu od 16 časova

Počinje ove subote i poslednje kolo prve faze takmičenja u Prvoj ligi Srbije. Otvara ga derbi između Inđije i Železničara (16.00), u meču koji bi mogao da zakomplikuje ozbiljno borbu za direktan plasman u Superligu.

Inđija je lider, posle 29 utakmica je sakupila 58 bodova, a kao lider želi da uđe u plej-of. Da ne bi zavisila od rezultata Mladosti iz Novog Sada (zaostaje dva boda), mora da savlada ekipu iz Pančeva.

Izabrane vesti

Železničar je praktično primoran da traži pobedu ovog popodneva, ako želi da ostane u igri za drugu poziciju. Mladost mu trenutno beži sedam bodova, osam kola pre kraja šampionata. Naravno, ne bi bilo loše ni da se bude treći ili četvrti, jer te pozicije vode u barež protiv tima iz Superlige. Železničar je ove zime angažovao na šestomesečnu pozajmicu Mateju Zuvića, 22-godišnjeg krilnog napadača Čukaričkog. Verovali su da će nekadašnji omladinac Partizana da bude taj koji će da ih povuče ka Superligi, ali za sada nedostaje njegov učinak.

Imali su dobrog razloga u Pančevu da veruju u Zuvića, dobro se pokazao tokom jesenje polusezoni. Igrajući za OFK Žarkovo, takođe na pozajmici, postigao je 10 golova. Od toga je dva puta bio strelac baš protiv Železničara na debiju, u trijumfu sa 3:0, a potom i u novembru u revanšu u Pančevu, kada je bilo 2:2. Još tri gola je dao u dva meča sa Javorom (jedan iz penala), po jedan još protiv IMT-a, Zlatibora, Radničkog iz Sremske Mitrovice i Kabela.

16.00: (1,77) Inđija (3,20) Železničar (4,90)

Tu formu nije uspeo da prenese u novi klub. Odigrao je šest utakmica za Železničar, ali još čeka na prvenac u plavom dresu. Poslednji meč na kojem je postio bio je derbi sa Javorom, na kojem su Ivanjičani slavili sa 3:1. Udaljio je taj neuspeh tim iz Pančeva od cilja, ali sve će se zaboraviti Zuviću ukoliko bude proradio u plej-ofu.

Inđija je iskusna ekipa, promenila je trenera i nije slučajno na vrhu. Trener Perišić dobro poznaje rivala iz prvog dela, kada je vodio Radnički. Ukazao nam je na njihove vrline i mane. Ne smemo da kiksnemo ponovo u derbiju, organizujemo se kako ne bismo ponovili greške iz prethodne utakmice“, kazao je Zuvić.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

Strateg Inđije Milan Kuljić je poručio da ne sumnja u kvalitet narednog protivnika.

Poslednji meč i poraz Železničara od Javora nas neće zavarati. Bio je to derbi dve izjednačene ekipe. Mi se spremamo od meča do meča i svaki naredni nam je najvažniji, u jednu ruku kvalifikacioni. Igramo hrabrije, prisutna je veća doza samopouzdanja“, rekao je Kuljić.

Prvi susret ova dva tima u Pančevu u novembru završen je 0:0. Ukoliko oba tima zadrže trenutne pozicije i posle ovog kola, u plej-ofu će se ponovo sastati u Pančevu.

PRVA LIGA SRBIJE – 30. KOLO

Subota

16.00: (1,77) Inđija (3,20) Železničar (4,90)

Nedelja

14.00: Grafičar - IMT

16.00: OFK Bačka - Timok

16.00: Mačva - Mladost GAT Novi Sad

16.00: Rad - Lonica

16.00: Radnički Sremska Mitrovica - Zlatibor

16.00: OFK Žarkovo - Budućnost Dobanovci

18.00: Javor - Kabel

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeFK InđijaInđijaFK Železničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara