Frančesko Ačerbi i Dušan Vlahović (Foto: AFP)
Frančesko Ačerbi i Dušan Vlahović (Foto: AFP)

Inter favorit za Skudeto? Pogledajte Juventus, dao je 200.000.000 za Vlahovića, Kjezu, Bremera...

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 02:46

"Mi smo dovodili slobodne igrače, bez obeštećenja. Nismo mislili da će Tiram biti ovako dobar", kaže štoper Nerazura Frančesko Ačerbi

Razočaranje za kraj godine. Fudbaleri Intera prekinuli su seriju od četiri prvenstvene pobede, okončavši 2023. remijem sa Đenovom na Luiđi Ferarisu. No, uprkos neočekivanom kiksu Nerazuri su i dalje lideri Serije A, pa sve i da se Juventus u subotu eventualnim trijumfom nad Romom približi na dva boda zaostatka, utisak na Čizmi je da će se ekipa Simonea Inzagija na kraju prošetati do titule.

Delom i zbog toga što na Čizmi preovladava mišljenje da je daleko najjača u Seriji A, sa čime se štoper Nerazura Frančesko Ačerbi delimično slaže. Na pitanje da li je Inter zaista najjati tim u Italiji, bivši fudbaler Lacija je podsetio na razliku u ulaganjima između Intera i Juventusa, najvećeg rivala milanske ekipe u trci za titulu.

Izabrane vesti

"Kao grupa imamo snagu i možemo da kažemo da možemo da se takmičimo sa bilo kim. Međutim, ne treba zaboraviti ko je otišao, a ko došao. Mnogi bitni igrači su otišli. Radimo velike stvari, ljudi pričaju da moramo da osvojimo prvenstvo ubedljivo, ali na pamet mi pada Juve, koji je potrošio 200 miliona na Vlahovića, Kjezu i Bremera, dok smo mi dovodili slobodne igrače, bez obeštećenja", izjavio je Ačerbi za DAZN posle meča.

Inter je prošle sezone igrao finale Lige šampiona, a veliki broj igrača iz tog tima više nije na Đuzepe Meaci. Sve ih je lider šampionata odmenio i pride napravio profit od blizu 70.000.000 evra...

"Ono u Ligi šampiona prošle sezone bilo je neočekivano putovanje. Finale je bilo šlag na torti, šteta zbog poraza. Podsećam da smo promenili mnogo igrača. Nismo mislili da će Tiram biti ovako dobar. Promenili smo trojicu golmana, dokazali smo da smo odlična grupa. Otišli su nam igrači poput Handanoviča, Brozovića, Džeka, Lukakua... Veoma jaki igrači u Evropi, uzeli smo mnoge igrače koji su bili pod znakom pitanja, ali su se pokazali kao jaki i korisni", dodao je 35-godišnji štoper.

Kratko se italijanski reprezentativac osvrnuo i na remi sa Đenovom.

"Znali smo da će ovo biti loša utakmica na teškom terenu. Bili su vrlo agresivni, mi nismo odigrali najbolji meč. Malo smo patili posle slobodnih udaraca, više nego pošten remi", konstatovao je Ačerbi.


tagovi

Frančesko AćerbiInterJuventusSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara