Inter na Tardiniju udario temelj za skudeto, sa plus šest sve je mnogo lakše (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 22:48

Lukaku zaustavljen, proradio Sančez...

Pobedom nad Parmom na Enio Tardiniju u poslednjem kolu sezone 2007/08, Inter je osvojio poslednju titulu s Robertom Mančinijem na klupi. Ovaj večerašnji trijumf na istom mestu (2:1) ne znači krunu, do kraja šampionata ima još mnogo, ali da bi baš ovaj rezultat mogao da bude temelj za velike stvari - i te kako bi mogao. Nerazuri su pregrmeli veoma teško gostovanje i sudar sa davljenikom koji je pružio kvalitetan otpor, pogotovo u prvih 45 minuta. Na kraju ogromna tri boda za četu Antonija Kontea koja sada ima osetnih šest bodova prednosti u odnosu na Milan i čak deset u odnosu na Juventus.

Junak Intera ovoga puta Aleksis Sančez, dvostruki strelac, dok je Romelu Lukaku bez obzira na nešto slabiju partiju ključno doprineo kod oba pogotka.

Izabrane vesti

Zašto temelj? Jednostavno. Ovo je šesta pobeda Nerazura u nizu, forma im je u usponu i prvi put u sezoni imaju ovako veliku prednost. Konačno ne moraju da jure nekog ispred sebe i to bi moglo mnogo da im znači na psihološkom planu. U prevodu, valja očekivati da Konteovi momci sada počnu da dobijaju rutinski tamo gde su bodovi već ukalkulisani. A poznato je da se u Italiji titula uzima baš na takvim utakmicama. Parma bi trebalo da je prva u nizu...

Inter se mnogo mučio u prvih 45 minuta. Parma jeste bila u podređenom položaju, ali uspevala je da se odbrani. Činjenica da ga je mladi Argentinac Lautaro Valenti uštopovao frustrirala je Romelua Lukakua i on je morao da ulogu egzekutora ovoga puta prepusti Aleksisu Sančezu. Naravno, daleko od toga da je uloga snažnog Belgijanca bila nevažna. Kod oba gola on je aktivno učestvovao. Drugi direktno namestio Čileancu, dok je kod prvog imao loptu, petljao pred golom i naterao Urugvajca Brugmana da proigra dvostrukog strelca.

Parma je posle sasvim pristojne igre primila dva gola u razmaku od svega osam minuta i to ju je poremetilo. Domaći se ipak nisu predali, želeli su do gola koji bi zakuvao situaciju i do njega su došli u 71. minutu. Strelac je bio Ernani posle dobrog ubacivanja rezerviste Đuzepea Pezele.

Do kraja je ostalo dovoljno vremena da Interov trijumf bude ugrožem, međutim Parma nije imala snage. Sa Darmijanom i Vidalom trener Konte je učvrstio svoje linije, povukao se malo, formirao bedem pred Samirom Handanovićem i lako odbio sve napade Parme do kraja utakmice.

Inter za četiri dana igra derbi sa Atalantom, dok Parma ide u Firencu.

SERIJA A - 25. KOLO

Utorak

Lacio - Torino (gosti nisu doputovali u Rim)

Juventus - Specija 3:0 (0:0)

/Morata 62, Kjeza 71, Ronaldo 89/

Sreda

Sasuolo - Napoli 3:3 (2:1)

/Maksimović 34ag, Berardi 45+1pen, Kaputo 90+4pen - Zjelinski 38, Di Lorenco 72, Insinje 90pen/

Atalanta - Krotone 5:1 (1:1)

/Gosens 12, Palomino 48, Murijel 50, Iličić 58, Mirančuk 85 - Simi 23/

Benevento - Verona 0:3 (0:2)

/Faraoni 25, Fulon 34ag, Lazanja 50/

Kaljari - Bolonja 1:0 (1:0)

/Rugani 19/

Đenova - Sampdorija 1:1 (0:0)

/Zapakosta 52 - Toneli 77/

Fiorentina - Roma 1:2 (0:0)

(Spinacola 60ag - Spinacola 49, Dijavara 88/

Milan - Udineze 1:1 (0:0)

/Kesi 90+7 - Bekao 68/

Četvrtak

Parma - Inter 1:2 (0:0)

/Ernani 71 - Sančez 54, 62/



tagovi

Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara