Aleksis Sančez i Nikola Milenković (©Reuters)
Aleksis Sančez i Nikola Milenković (©Reuters)

Inter otvorio pregovore sa Milenkovićem, želi što pre da zatvori štopersku poziciju

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 01:27

Nerauzuri u ofanzivi na Srbina

Odlaskom Andree Ranokije stvoriće se rupa u Interovoj odbrani - Italijanu krajem ovog meseca ističe ugovor i neće biti obnovljena saradnja - a malo je verovatno da će Nerazuri ostati imuni na ponudu Pari Sen Žermena za Milana Škrinijara, koja će, u skladu sa njihovim mogućnostima i navikama, biti izdašna. Budžet će biti rasterećen, novac će se sliti u kasu, a odbrana utanjiti. Kalkulacija kod Nerazura ne postoji, sve je jasno - odmah kreću u reševanje štoperskog pitanja. 

Ne želi u Interu previše da se kockaju, gledaju u nebo posle izbora igrača i razmišljaju o famoznoj adaptaciji. Žele proverene, kvalitetne štopere, i to što pre. U najužem krugu kandidata je Nikola Milenković, a koliko je Inter odlučan u nameri da dovede srpskog štopera govori i to da su pregovori pokrenuti. Prvi kontakti su već uspostavljeni, javlja Đanluka di Marcio.

Izabrane vesti

Prodala je Fjorentina zimus Dušana Vlahovića, zaradila je pravo malo bogatstvo od transfera srpske gol-mašine u Juventus, a trljaće ruke Roko Komiso i ako popularni Bleki napusti Firencu. Odredila je Viola cenu - 20.000.000 evra i ni cent manje. To je crvena linija ispod koje neće ići. Ako ne postoje spremni da je plate, imaju i drugu opciju. Pokušaće da produže ugovor Nikoli Milenkoviću - trenutni koji je na snazi traje mu do 2023. godine - i tako se osiguraju za naredno leto. I ne rizikuju da im jedan od stubova odbrane ode za “dž”. 

Iako Nerazuri muku muče sa solventnošću - minulog leta bili prinuženi da prodaju Romelua Lukakua i Ašrafa Hakimija kako bi ispeglali knjige - od transfera Milana Škrinijara bi mogli da se opare, zadrže Alesandra Bastonija i oko njega i Nikole Milenkovića grade defanzivni bedem. Takvi su planovi, ali do realizacije je dug put. Prva, ne i nepremostiva, prepreka je 20.000.000 evra koje će Inter morati da iskešira veštom pregovaraču Roku Komisu. Ta cifra i nije toliki problem koliko bi mogli da budu drugi klubovi sa Apenina. Jer, Inter nije jedini koji zaviruje u Fjorentinino dvorište i kibicuje Blekija. Lista interesenata je poduža, a na njoj su omraženi rivali. 

Bacili su oko na Nikolu Milenkovića i Juventus i šampion Milan. Potencijalni rat italijanskih velikana pogoduje Fjorentini, cifre bi moglo da se vinu naviše i zbog toga su Nerazuri u ranoj fazi letnje pijace krenuli u ofanzivu na srpskog štopera. A, onda će se usremiti na brazilskog štopera Bremera - navodno dogovor sa igračem već postignut, ostali transfer-detalji da se utanače sa Torinom, što neće biti lako - kako bi “zaključali” poslednju liniju tima. Sve skupa bio bi ozbiljan poduhvat, ali i samo jedna od operacija koje u Interu planiraju da bi vratili skudeto. Ostatak planova vezan je za napad i angažovanje Paula Dibale i Romelua Lukakua...


tagovi

Nikola MilenkovićInterFjorentinaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara