Milan Škrinijar (Reuters)
Milan Škrinijar (Reuters)

Inter rešio da žrtvuje Škrinijara, Bastoni ostaje! Stiže PSŽ sa parama…

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 21:43

Promena plana na Meaci

Još pre nekoliko meseci se najavljivalo da će Inter zbog finansija i minusa u klupskim knjigama morati da žrtvuje nekog od najboljih igrača kao što je to prošlog leta uradio sa Lukakuom i Hakimijem.

Najčešće su se pominjala imena Lautara Martineza i Alesandra Bastonija ali izgleda da je pala odluka da to bude Milan Škrinijar. Iako je prethodnih nedelja delovalo da će Inter žrtvovati Bastonija za kojeg su interesovanje pokazali Totenhem, Mančester Junajted i Bajern, plan se promenio i očekuje se da neophodan novac (oko 60.000.000 evra je potrebno Interu od prodaja ovog leta) u klupsku kasu donese slovački štoper.

Izabrane vesti

“Interovi navijači mogu da budu spokojni. Apsolutno. Bastoni sigurno ostaje u Interu. Ima ugovor i srećan je u Interu”, rekao je danas Bastonijev agent Tulio Tinti po izlasku iz Interove upravne zgrade gde je sastančio sa čelnicima Nerazura.

Sastanak i izjava su došli u istom danu kada je iz Pariza – ugledni Parizjen – lansirana vest da PSŽ želi Škrinijara. Novi direktor francuskog kluba Luiš Kampoš je prethodnih dana boravio u Italiji gde se sastao sa čelnicima Intera i izneo im nameru da angažuje Škrinijara (pričao je i sa Sasuolovim ljudima o Đanluki Skamaki) već ovog leta.

PSŽ je i pre Kampošovog dolaska u fotelju pokazivao interes za Škrinijara u nekoliko prelaznih rokova ali se nikada nije desilo ništa konkretno. Portugalac smatra da je Slovak idealan partner Markinjosu u štoperskom tandemu Svetaca što povlači da se priprema prodaja Presnela Kimpembea i da niko u Parizu ne računa nešto ozbiljno na Serhija Ramosa kao startera. I sam Kimpembe je rekao juče da želi da razgovara sa čelnicima kluba i da vidi kakvi su mu planovi za budućnost jer ima 27 godina i želi iskorak u karijeri.

Škrinijar ima još godinu dana ugovora sa Interom što znači da italijanski klub nema mnogo aduta u rukama ako igrač zatraži transfer. Ili će ga za godinu dana izgubiti bez obeštećenja. Blizina isteka ugovorne obaveza čini Škrinijara povoljnom opcijom za PSŽ. Cifre se još ne pominju ali jasno je da će Sveci diktirati uslove u pregovorima ako Slovak zatraži transfer.

Kampoš se vratio u Pariz gde ga sutra očekuje sastanak sa prvim čovekom kluba Naserom Al Kelaifijem na kojem će napraviti strategiju za dovođenje slovačkog defanzivca.


tagovi

Milan ŠkrinijarAlesandro BastoniLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

PSŽ
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara