Alvaro Odriozola (Foto: Reuters)
Alvaro Odriozola (Foto: Reuters)

Inter se sprema za život posle Damfrisa: Nerazuri se raspitivali za Odriozolu

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.08.22. | 00:13

Španac jedna od opcija u slučaju da Holanđanin napusti Đuzepe Meacu

Pari Sen Žermenovo interesovanje za Milana Škrinijara se zbog visoko postavljene cene vremenom ohladilo, Inter je iz izloga povukao slovačkog štopera, ali finansijski požar nije uspeo da ugasi, te je na prodaju stavio Denzela Damfrisa, odredivši mu cenu od 40.000.000 evra. I neće mu biti teško da mu pronađe kupca, jer Čelsi je u potrazi za ofanzivnim desnim bekom, a baš je Holanđanin navodno zapao za oko Tomasu Tuhelu i londonski klub već radi na dovođenju nekadašnjeg igrača PSV Ajndhovena.

Bio je ujedno znak za čelnike Nerazura da krenu u potragu za Damfrisovom zamenom, a jedno od imena koje se našlo na listi je Alvaro Odriozola. Milanska Gazeta delo Sport piše da se italijanski klub javio madridskom Realu kako bi se raspitao za mogućnost da angažuje desnog beka. I odgovor je navodno bio pozitivan.

Izabrane vesti

Odriozola se ovog leta vratio sa uspešne pozajmice iz Fiorentine, a napumpan samopouzdanjem posle dobrih partija u dresu Viole Španac se odlučio da ostane na Santijago Bernabeu i izbori se za mesto u Kraljevskom klubu. Međutim, pokušaj je bio neuspešan. Štaviše, Karlo Ančeloti jedva da mu je dao priliku, u prijateljskim utakmicama sa Juventusom i Klub Amerikom ostavio ga je na klupi, a u duelu sa Barselonom uveo ga je u poslednjih 20 minuta, čime mu je indirektno poručio da će ipak morati da potraži novu sredinu.

Inter bi gotovo izvesno bio dobra destinacija, uzevši u obzir da je prethodne sezone Odriozola imao priliku da se upozna sa stilom fudbala sa Čizmi. I ne samo da se upozna, već da uvidi da mu prija. Španac je u timu Vinčenca Italijana prošle sezone odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima i podsetio zbog čega ga je Real pre četiri leta platio Sosijedadu okruglo 30.000.000 evra. Ipak, na Santijago Bernabeu taj novac nije uspeo da opravda, za četiri godine odigrao je tek 43 zvanične utakmice i u klubu se sada navodno nadaju da će uspeti da se povrate makar polovinu uloženog novca.

Na pomenutoj listi potencijalnih zamena se pored Odriozole nalazi i Timoti Kastanj, dodaje Gazeta. Belgijanac je pre dve godine iz Atalante prešao u Lester za 21.000.000 evra, ali su ga dve teške povrede sprečile da ponovi partije iz Bergama.


tagovi

Alvaro OdriozolaInterLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara