Robin Gosens
Robin Gosens

Interove šampionske ambicije na testu: Leverkuzen ponudio 30.000.000 za Gosensa

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 19:41

Nerazuri imaju šansu da zarade duplo preprodajom Nemca, ali da li bi im to bio pametan potez?

Pričalo se ovog leta o nekolicini fudbalera koji bi mogli da napuste Inter. Najveće šanse za odlazak davane su Milanu Škrinjaru koji je sa Pari Sen Žermenom još pre dva meseca dogovorio lične uslove. Na toj listi bili su i Denzel Damfris, Hoakin Korea, Edin Džeko. Niko nije pominjao Robina Gosensa budući da je na Đuzepe Meacu stigao u januaru kao veliko pojačanje. Međutim, otvorila se mogućnost da Nemac prvi put u karijeri zaigra u domovini.

Inter Atalanti mora da isplati 15.000.000 evra za Gosensa narednog leta kada mu istekne jednoipogodišnja pozajmica, a Bajern Leverkuzen mu nudi priliku Interu da prodajom Nemca inkasira duplo veći novac. Farmaceuti su bez ikakve najave lansirali ponudu na adresu Nerazura koja glasi - 2.000.000 evra za opzajmicu sa obaveznim otkupom koji bi bio zaokružen sa dodatnih 28.000.000.

Izabrane vesti

Emisari bundesligaša su tokom dana viđeni u Milanu gde su sastančili sa Bepeom Marotom i Pjerom Auzilijom predstavili im ponudu koja deluje vrlo primamljivo. Međutim, sa odlaskom Ivana Perišića u Totenhem, jedina alternativa Gosensu na levoj strani terena je Federiko Dimarko. Uz dužno poštovanje prema Dimarku, Inter bi puštanjem Gosensa dobrano okrnjio svoje šampionske ambicije... Ili bi morao panično da traži zamenu u poslednjih 48 sati letnje pijace.

Nije se Nemac naigrao fudbala od dolaska u Milano. Upisao je tek 12 natupa (po gol i asistenciju), mada je tome doprinela povreda zadnje lože koja ga je pratila do marta meseca. Međutim, kao član Atalante sjajnim igrama i statistikom koja broji 29 golova i 21 asistenciju na 157 nastupa postao je jedan od najcenjenijih ful-bekova na Apeninima, a pre dve godine i reprezentativac Nemačke.

Inter ovog leta nije mnogo trošio, tek 38.000.000 sa sve otkupom Hoakina Koree za 23.500.000, a u klupsku kasu slilo se 23.400.000 evra, najviše zahvaljujući Ćezareu Kazadeiju koji je za 15.000.000 otišao u Čelsi. Međutim, još od starta prelaznog roka, najvaljeno je da će vicešampion Serije A morati na se pomiri sa jednom velikom prodajom. Da li će to biti Robin Gosens, saznaćemo u naredna dva dana.


tagovi

Robin GosensInterBajer LeverkuzenLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara