Ipak je bio nerealna želja zvezdaša: Desers predstavljen u novom klubu, transfer 6.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 19:16

Kremoneze srušio klupski rekord za Nigerijca

Bio je želja više klubova. Pominjalo se pre nekoliko dana da je najbliži Kopenhagenu, u igri je, navodno, jedno vreme bila i Crvena zvezda, međutim Sirl Desers (27) je na kraju završio u Kremonezeu i to u istorijskom transferu za taj klub.

Genk je od ovog posla inkasirao čak 6.500.000 evra, što je najveća suma novca koju su Tigrovi izdvojili za nekog igrača. Ugovor je potpisan na pet godina.

Izabrane vesti

Kremoneze se proletos plasirao u Seriju A, igraće u italijanskoj eliti prvi put od 1996. godine i nije žalio novac kako bi formirao ozbiljnu ekipu, kadra da opstane na najvišem rangu. Izbor je pao da navalu predvodi iskusni napadač iz Nigerije, a izdvojeni novac za njegovo dovođenje nedvosmisleno govori ko će biti prva zvezda tima.

U isto vreme, ta cifra okriva da želja srpskog šampiona - ako je zaista postojala - da ovaj momak zaigra na našem najvećem stadionu, baš i nije bila realna.

"Jedan od mojih dečačkih snova bio je da igram za Genk, to se desilo. Jedan drugi san bio je da igram u jednoj od najjačih liga na svetu. Izgleda da mi se sada i to ostvarilo. Presrećan sam", kazao Desers.

Reprezentativac Nigerije prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Fajenordu i zablistao u Ligi konferencije, gde je bio najbolji strelac. Noseći dres kluba iz Roterdama postigao je ukupno 21 gol u svim takmičenjima.

To je bilo dovoljno za najveći transfer u karijeri.

Genk ga je pre dve godine platio Heraklesu 4.000.000.


tagovi

Siril DesersLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara