Stefan Mitrović (©Starsport)
Stefan Mitrović (©Starsport)

Irci krive sudije: Nisu nam svirali čist penal, ne bismo izgubili da jesu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 10:45

Trener Stiven Keni ogorčen na sudiju Davidea Masu

Gol iz prve šanse i onda bunker bez bilo kakve iskazane namere da se fudbal igra. Nije da je Srbija blistala, posebno ne u prvih 35 minuta utakmice, ali Republika Irska ama baš ništa nije pokazala. Pa ipak, selektor Stiv Keni za poraz u Beogradu krivi italijanskog arbitra Davidea Masu.

Razlog je start Stefana Mitrovića na Aronu Konoliju početkom drugog poluvremena pri rezultatu 1:1. Sa tribina se nije zaista videlo je li tu bilo elemenata za penal ili ne, ali Keni je posle odgledanog snimka uveren: jedanaesterac kao vrata.

Izabrane vesti

To sa Aronom Konolijem, to je penal za vođstvo od 2:1. Ne bismo izgubili utakmicu posle 2:1 u drugom poluvremenu, to je sigurno. Ne kažem da bismo pobedili, ali ne vidim kako bismo je izgubili. To je bio ključan momenat. Posle smo primili drugi, razočaravajući”, decidirano će irski selektor.

(6,25) Bugarska (4,00) Švajcarska (1,55)

Taj drugi je definitivno odredio dalji tok meča. Neiskusni Mark Travers je izleteo, Aleksandar Mitrović šmekerski bocnuo loptu i lobovao ga za 2:1. Keni ipak ne želi da svu krivicu svaljuje na mladog golmana koji je u prvom poluvremenu skinuo dve šanse Filipu Đuričiću. “Mark je izvrstan mladi golman, zaista dobar golman, ne igra u Bornmutu, ali ima sjajnu budućnost ispred sebe. Kod prvog i trećeg gola ništa nije mogao. Sve skupa, Mark ima sjajnu budućnost pred sobom”.

O Srbiji sve najbolje, mada bez priznanja da smo bolji od Irske.

Srbija je veoma dobar tim, sa opasnim napadačima, ali razočarani smo što smo izgubili. Sve skupa je bila izjednačena utakmica. Pre drugog gola smo imali par napada, bilo je tu dobrih stvari. Kažem, Srbija je izvanredan tim, ne kažem da nije, ali da li su bolji od nas? Večeras nismo videli mnogo u prilog toj tezi. Dali su drugi gol, to je prelomilo i kraj. Pre toga nismo bili pod posebnom pretnjom, osim kod prekida. Dali su nam gol iz prve šanse”, sumira utiske Keni.



tagovi

Stefan MitrovićAron Konelifudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Irske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara