Timo Verner (©AFP)
Timo Verner (©AFP)

Isplivali detalji: Kako su Lampard i Čeh još zimus oduševili Vernera i ko je doktor Beker

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.06.20. | 09:59

Priča o tome kako je nemački golgeter izabrao Čelsi

Ako se ne bude dogodio novi preokret, Timo Verner će u najskorije vreme preseliti na Stamford Bridž. Čelsi je prethodnih dana izrežirao pravu senzaciju na transfer pijaci odlukom da aktivira Vernerovu otkupnu klauzulu i ukrade ga ispred nosa Jirgenu Klopu, što je oduševilo sve verne navijače Plavaca...

Ali, kako je Čelsi koji definitivno nije nivo Mančester Sitija i Liverpula – sa još nekoliko pametnih poteza mogao bi da se izdigne do tih visina –, uspeo da preotme i dalje aktuelnom šampionu Evrope i izvesno novom prvaku Engleske zacrtano pojačanje? S jedne strane medalje su Liverpulove finansije koje posle godina astronomskih ulaganja više nisu toliko stabilne i sada je potreban određeni period oporavka, o čemu su nemački i ostrvski mediji pisali naveliko u momentu kada je objavljeno da je Verner dogovorio transfer u Zapadni London. S druge je briljantni plan koji su skovale Čelsijeve legende – Frenk Lampard i Petr Čeh, sada na pozicijama šefa stručnog štaba i tehničkog savetnika direktorke Marine Granovskaje, redom.

Izabrane vesti

Britanski Telegraf obogatio je priču o Vernerovom dogovoru sa Čelsijem detaljima koji dosad nisu bili poznati. Oni nisu vezani za trajanje ugovora (pet godina) ili platu (10.000.000 evra godišnje, 200.000 evra nedeljno), već o ljudskoj strani pregovora gde su Lampard, a pogotovo Čeh imali ključne uloge.

Frenkijeva revolucija ili kako je suspenzija dala smisao Romanovoj ozloglašenoj akademiji

Hakim Zijeh - nastavak Lampardovog ambicioznog projekta!

Dvojica nekadašnjih saigrača i osvajači Lige šampiona otputovali su inkognito u Nemačku još tokom decembra kako bi lično razgovarali sa Vernerom, njegovom porodicom i agentima. Cilj je bio da se do detalja Verneru i njemu najbližim ljudima predstavi projekat u kojem bi nemački reprezentativac bio jedna od centralnih figura. Sam njihov dolazak u Nemačku, a pogotovo to što je Čeh na tečnom nemačkom jeziku opisao sve detalje, što je sve prisutne impresioniralo. Verner je već tada bio jako blizu odluke da potpiše za Čelsi, ali kada se interesovanje Liverpula uozbiljilo, sve ostao je prostor za dalje razgovore.

Podsetimo, Redsi su zaista želeli Vernera u rotaciji s trilingom Salah – Mane – Firmino, a Jirgen Klop ga je kontaktirao poslednji put za Uskrs. Sve je palo u vodu onog trenutka kada je sportski sektor Liverpula shvatio da neće biti dovoljno novca da se aktivira otkupna klauzula od 60.000.000 evra, koja je aktivna do 15. juna. Da je Lajpcig “preživeo“ do tog datuma, imao bi veći manevarski prostor za pregovore i podizanje obeštećenja. Verner se u međuvremenu već odlučio za Čelsi, po ranijem pisanju Bilda, što je obradovalo sve na Stamford Bridžu.

Posle tog, inicijalnog sastanka u Nemačkoj usledila je pandemija virusa korona, pa su se pregovori manje-više odvijali putem telefona i video sastanaka. Marina Granovskaja je takođe iskoristila džokera u vidu uglednog dr Mihaela Bekera, nekadašnjeg zastupnika legendarnog Mihaela Balaka. Beker je bio zadužen da u lokalu sačuva Vernerovo interesovanje, s obzirom da je on tada imao i dva video sastanka, uz nekoliko WhatsApp prepiski sa Klopom. Određenu ulogu u celoj priči, pogotovo u danima pre nego što je dogovor postignut, imao je i Antonio Ridiger, Vernerov saigrač u reprezentaciji i štoper Čelsija. 

Za razliku od Liverpula, Čelsi je u boljoj finansijskoj poziciji jer je u proteklih godinu dana utrošio samo 45.000.000 evra za transfer Matea Kovačića, dok će kupovina Hakima Zijeha biti realizovana tek na leto. Još se čeka potpis Nika Taljafika, kojeg su argentinski mediji najavljivali kao novo pojačanje, mada na Ostrvu insistiraju da je Čelsijev izbor za beka Ben Čilvel, što bi imalo više smisla jer Plavci žele više domaćih igrača u rotaciji. 

Transfer bi po nekim najavama trebalo da bude ozvaničen tokom naredne sedmice, odnosno pre nego što Verneru istekne otkupna klauzula. Lampardova trenera era na Stamford Bridžu mogla bi da se ispostavi kao ključna za vraćanje starog sjaja Čelsiju...



tagovi

Timo VernerLetnji prelazni rok 2020Frenk LampardPetr Čeh

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara