Povratak velikog Čelsija i plodovi jednogodišnjeg posta

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.06.20. | 11:07

Frenk Lampard upecao Tima Vernera ispred nosa Jirgena Klopa. Već je uzeo i Hakima Zijeha, čeka Čilvela ili Taljafika

Fudbalska javnost bila je uverena: Liverpul i Timo Verner su savršen spoj. Međutim, kad je pandemija korona virusa odložila Afrički kup nacija i kad su na Enfildu shvatili da neće usred sezone izgubiti Mohameda Salaha i Sadija Manea procenili su i da ovo leto nije trenutak za velika ulaganja. Džaba se Jirgen Klop udvarao Timu Verneru. Nemac nije želeo da mu se ponovi prošla sezona kad se već pozdravio sa saigračima iz Lajpciga misleći da ide u Bajern. I kad je stigao poziv iz Londona Verner je prelomio. Lajpcig mu je svakako dao rok da do 15. jula odluči ide li ili ne. Redsi su se nećkali, Čelsi nije. Marina Granovskaja je spremila 60.000.000 evra da aktivira otkupnu klauzulu i čini se da su Plavcu upecali drugo zvučno pojačanje.

Ispostaviće se da je ona Fifina zabrana transfera pred početak prošle sezone bila nešto najbolje što je moglo da se desi Čelsiju. Posebno nakon što je uprava pogodila sa imenovanjem Frenka Lamparda na mesto šefa struke. Bivši as Plavaca je razigrao klince poput Tamija Abrahama, Kaluma Hadson-Odoija, Mejsona Maunta… A sad ga je uprava nagradila i pojačanjima koja bi trebalo da predstavljaju nadogradnju. Nakupilo se keša u ovih godinu dana koliko na Stamfordu nisu trošili.

Izabrane vesti

Još pre početka krize kaparisan je Hakim Zijeh, koji stiže iz Ajaksa za 40.000.000 evra. Sa ovih 60.000.000 za Vernera već će Plavci probity granicu od devet cifara. A tu neće biti kraj. Traži se i dalje levi bek što će verovatno oterati Emersona Palmijerija iz tima, manje su šanse da to bude Markos Alonso. Ben Čilvel iz Lestera je prva opcija, ako bude previše skup okrenuće se Čelsi opet ka Amsterdamu i pojuriti Nikolasa Taljafika.

Ni Verner uostalom nije bio prva opcija. Više se pisalo o Kaiju Havercu iz Bajera, Lampard je odavno stopirao ideju da se krene po Filipea Kutinja, razmišljalo se i o Lionovom Musi Dembeleu, pa o Borusijinom Džejdonu Sanču… Na kraju je ipak izbor pao na Vernera što će reći da će Olivije Žiru, ako ne ode, a pretpostavlja se da neće, i sledeće sezone na klupu.

Teoretski, Verner bi mogao da bude pomeren i na krilo, u tom slučaju bi Tami Abraham bio u špicu, a Zijeh po desnoj strani. To će izvesno i biti slučaj ako Čelsi ne produži ugovor sa Vilijanom. Još je u magli status Brazilca na Stamfordu. Ipak, Verner se najbolje snalazi kad je najistureniji napadač.

Šansu će sa klupe čekati i Hadson-Odoi i Kristijan Pulišić, u vezi će N’Golo Kante i Žoržinjo imati podršku Matea Kovačića, Rosa Barklija, Rubena Loftus-Čika, Mejsona Maunta i mlađanog Bilija Gilmura, mada bi on mogao i da ode po minute negde na kaljenje.

Odbrana još nije savršena, dosta je tu Lampard kombinovao, često igrao i sa trojicom štopera u vezi, u tim trenucima Cezar Aspilikueta, Markos Alonso ili Ris Džejms su bili u ulogama ofanzivnih bekova. Mada, kako su od štopera tu samo Antonio Ridiger, Andreas Kristensen, Kurt Zuma i Fikajo Tomori to teško da će biti stalna formacija, osim ako se ne dovede još koji centralni bek.

Kako bilo, ovo sad već liči na ozbiljan tim. Možda ne kalibra Liverpula ili Mančester Sitija, ali uz još jedno ili dva prava pojačanja…



tagovi

Timo Verner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara