Aleksandar Rogić, Foto: Starsport
Aleksandar Rogić, Foto: Starsport

Ispuštena ili uspavana generacija: Poslednja šansa za posrnule Orliće

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 11:38

Mlada reprezentacija Srbije protiv Ukrajine u susretu odluke

Veoma bledim igrama mlada reprezentacija Srbije je tokom prvih pet kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ostavila u najbolju ruku skroman utisak. Na loše partije pod komandnom palicom Zvonka Živkovića nadovezalo se razočaravajuće izdanje u Novom Sadu i remi sa Farskim ostrvima (0:0).

Šok terapija i dolazak Aleksandra Rogića na čelo selekcije nisu doneli željeni rezultat, te Orlići današnje gostovanje Ukrajini (17) dočekuju sa imperativom pobede. Imajući u vidu da naredni rival posle pet utakmica ima dvostruko više bodova u odnosu na Srbiju (10), eventualni novi kiks naše selekcije do 21 godine predstavljao bi i realni kraj svim nadanjima vezanim za makar drugo mesto i baraž, te je pred susret u Lavovu jedini prihvatljivi ishod pobeda.

Izabrane vesti

"Bilo je dobrih i loših momenata. Pojedini igrači imaju problema sa Samopouzdanjem i moraćemo da se pozabavimo time u narednom periodu. Nadam se da ćemo uz dobru igru stići do pozitivnog ishoda. Pobediće ofanzivniji, hrabriji i tim sa više samopouzdanja. Naš plan je da imamo veći posed lopte, da protivniku ne ostavimo prostora da iskoristi svoje jače strane i ugrozi nas", rekao je Rogić za Žurnal uoči današnjeg duela.

Uprkos imperativu osvajanja celog plena Orlići nemaju previše povoda za optimizam s obzirom na to da su pokazali vrlo skroman učinak, posebno u ofanzivi, zatresavši mrežu samo protiv Jermenije. Sa druge strane, Ukrajina sa tri pobede i po jednnim remijem i porazom ide u željenom smeru, iako je svaki trijumf potpisala samo sa golom razlike.

"Utakmica sa Srbijom je ključna za nas. Rival je jaka ekipa kako timski tako i individualno. Fudbaleri Srbije odlični su sa loptom, gledali smo dosta njihovih utakmica i uočili prednosti i mane. Što se nas tiče, pre svega smo morali da se dobro psihički oporavimo posle meča sa Makedonijom. Trebali smo protiv njih da rešimo pitanje pobednika već u prvom poluvremenu, ali smo promašili brojne šanse. Uspeli smo da damo gol, ali je rival došao do izjedačenja u nastavku. Potom smo ponovo pretili, ali nažalost nismo uspeli da dođemo do pobede", istakao je selektor Ukrajine Ruslan Rotan.

Prvi susret narednih rivala odigran u Staroj Pazovi pripao je gostima koji su golom Kriskiva u 14. minutu obezbdili tri boda.

KVALIFIKACIJE ZA EP MLADIH

Utorak

17.00: (1,92) Ukrajina (3,40) Srbija (3,80)

18.30: (10,0) Makedonija (6,25) Francuska (1,22)



tagovi

Aleksandar Rogićmlada reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara