Alesandro Florenci i Matis De Liht (©Reuters)
Alesandro Florenci i Matis De Liht (©Reuters)

Italijani bez Florencija protiv Švajcarske, De Liht propušta otvaranje sa Ukrajinom

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 14:49

Desni bek italijanske reprezentacije nije ozbiljnije povređen, ali neće biti u protokolu za duel sa Sajdžijama

Reprezentacija Italije otvorila je Evropsko prvenstvo ubedljivim trijumfom nad selekcijom Turske. Slavili su puleni Roberta Mančinija sa 3:0 i tako na samom startu istakli kandidaturu za osvajanje trofeja. Ipak, tokom prvog dela igre ostali su bez jednog od iskusnijih pojedinaca, kako se povredio desni bek Alesandro Florenci. U problemu se našla i reprezentacija Holandije, koja će na otvaranju igrati bez Matisa De Lihta.

Izabrane vesti

Fudbaler Rome, koji je minulu sezonu proveo na pozajmici u redovima Pari sen Žermena, počeo je duel sa Turskom, ali ga je prevremeno okončao. Na poluvremenu ga je zamenio Đovani Di Lorenco, jer se Florenci požalio na probleme sa listom.

Lekarski pregledi su utvrdili da nije došlo do povrede, kao i da će defanzivac moći da se vrati treninzima kroz par dana. Ipak, neće ga biti u timu za susret sa Švajcarskom u drugom kolu grupne faze. Di Lorenco se tako od prvog minuta očekuje u startnih 11.

Italijani su posle velikog trijumfa jutros dobili slobodno vreme, da bi se našli na ruču, posle kojeg je selekcija podeljena u dve grupe. Oni koji su delili megdan sa Turskom su se posvetili oporavku, ostali su odigrali prijateljski meč sa omladincima Peskare.

U problemu se našla i selekcija Holandije, kako selektor Frank De Bur neće moći da računa na defanzivca Juventusa Matisa De Lihta za prvi susret na Euru protiv Ukrajine.

Sjajni štoper se povredio pre nedelju dana tokom kampa u Portugaliji i od tada nije trenirao sa ekipom. U pitanju je povreda prepona, a optimistične procene su bile da De Liht ima 60 odsto šansi da zaigra protiv Ukrajinaca. Ipak, De Bur očigledno nije želeo ništa da rizikuje.

"Matis De Liht nije u ekipi. Nadamo se da će turnir potrajati za nas i u tom slučaju će nam biti jako potreban. Da je finale, verovatno bi zaigrai, ali u ovom trenutku ne želimo bespotrebno da rizikujemo", izjavio je selektor Oranja i dodao da će među stativama stajati Marten Stekelenburg.

Jasper Silesen je ostao kod kuće zbog virusa korona, pa je na De Buru bilo da izabere između Tima Krula i Stekelenburga.

"Bio je težak izbor. Uz svo poštovanje prema Timu, izabrao sam Martena".

Interesantno je da je Stekelenburg najstariji igrač na Evropskom prvenstvu. Golman Ajaksa ima 38 godina, a sa Holandijom je bio i na kontinentalnoj smotri 2004. godine u Portugaliji.



tagovi

Euro2020ItalijaŠvajcarska 1HolandijaUkrajinaAlesandro FlorenciMatijs de LihtMarten StekelenburgRoberto MančiniFrank De Bur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara