Italijani šalju špica na Marakanu: Juventus ga pre dve godine prodao za 4.000.000 evra, Zvezda mu odložila transfer u Belgiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.07.22. | 19:07

Mamadu Kali Sane bio veoma blizu prelaska u belgijski Leven, ali je onda u igru uskočio srpski šampion

Crvena zvezda se ovih dana očigledno specijalizovala da odlaže već dogovorene transfere igrača. To je učinila kada je u pitanju praktično već završen prelazak Nikole Maksimovića u Leče, a isto je po svemu sudeći uradila i kada je u pitanju napadač Bazela Mamadu Kali Sane. Prema pisanju italijanskog Tuto Merkata, Senegalac je bio veoma blizu prelaska u belgijski Leven, ali je onda u igru uskočila Crvena zvezda. To je očigledno odložilo posao koji se privoduio kraju.

Kali Sane (21) se nedavno vratio sa pozajmice u Grashopersu, gde je ostavio dobar utisak i postigao 10 golova na 25 utakmica, ali Švajcarci nisu bili spremni da plate obeštećenje za njega. Kako je nedavno pisao ugledni Neuswsblad, u vesti za potencijalni odlazak u Leven, pominjalo se obeštećenje od 2.500.000 evra. To je cifra do koje su ovog leta na Marakani bili spremni da izdvoje za kvalitetno inostrano pojačanje na poziciji špica.

Izabrane vesti

Sane je rođen u Dakaru, ali je igrački sazrevao u Italiji. O njegovom potencijalu govori i činjenica da ga je 2018. godine u svoj omladinski pogon doveo slavni Juventus. Igrao je dve sezone za Primaveru i postigao 10 golova na 31 utakmici za mladi tim Stare dame, a onda ga je u leto 2020. godine Bazel doveo u svoje redove za obeštećenje od čak 4.000.000 evra.

Ipak, nije se snašao u klubu sa Sent Jakob Parka, za koji zvanično ima 10 nastupa uz jedan postignuti gol. Proveo je i jednu polusezonu kiparskoj Omoniji, a onda je konačno procvetao u Grashopersu.

Mamadu Kali Sane odgovara profilu igrača kakav se traži na Marakani. Prilično je brz i snažan u duelu, pronalazi prostor u protivničkoj odbrani i deluje da bi se dobro uklopio u tranzicionu igru crveno-belih.




tagovi

Mamadu Kali Sane

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara