Roberto Mančini (©Reuters)
Roberto Mančini (©Reuters)

Italijani utučeni i besni na sebe: Držali su loptu i umarali nas, krivi smo što je Španija izgledala jača nego što jeste

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 23:49

„Morali smo da budemo hrabriji“, samokritičan je Frančesko Ačerbi

Nikako u budućnosti Italijani neće želeti da nalete na Španiju u Ligi nacija. Postala je za njih streptomicin. Dva puta ih je zaustavila, protiv Hrvatske će imati priliku za popravni i prvu titulu, a sve što Roberto Mančini i njegovi izabranici mogu je da se preispituju. I da analiziraju poteze koje su povlačili.

Italijane je dotukao poraz za kraj sezone – kao da nije bilo dovoljno to što su im klubovi izgubili tri finala, nego je još i reprezentacija ostala bez trofeja u Ligi nacija i nastavila da životari na tituli sa Vemblija – razočarani će se vratiti na Apenine i besni na sebe. Jer, moglo je da bude drugačije. Odstupili su od uobičajene strategije.

Izabrane vesti

Priznao je i Roberto Mančini da je pokušavao da se prilagodi, da se ekipa u nešto drugačijoj postavci nije snašla i da je platila cenu. Presudio joj je De la Fuenteov džoker Hoselu. Još jedanput je potvrdio da fenomenalna sezona u Espanjolu nije slučajnost, kao ni poziv u reprezentaciju, pa ni to što se za njega po Benzeminom odlasku zainteresovao Real Madrid.

„Španija je postigla gol u samoj završnici, ali sveukupno gledano igrali su bolje od nas. Pripremili smo drugačiju strategiju, nismo mnogo toga uspeli da sprovedemo u delo od onoga što smo planirali“, rekao je Roberto Mančini.

Opredelio se selektor Italije da meč započne sa tandemom Čiro Imobile – Nikolo Zaniolo. Napadač Lacija realizovao je jedanaesterac i doneo Azurima izjednačenje, ali je na isteku jednog časa zamenjen. Objasnio je Mančini zašto je upario Federika Kjezu sa igračem Galatasaraja.

„Mislili smo da ćemo sa Kjezom dobiti na dubini. Momci su dali sve od sebe i postoje stvari zbog kojih treba da žalimo, verovatno i zbog toga što nismo ostali vern i stilu koji inače forsiramo“.

Španija je držala loptu u nogama, zaključala sredinu i dosta su se Azuri trošili kako bi uopšte došli do poseda, pa tek onda razmišljali o kreaciji i protivničkom golu.

„Borili smo se do kraja, nažalost, posle rikošeta je lopta došla do njihovog napadača. To je fudbal, takve stvari se dešavaju. Protiv Španije je uvek teško, oni drže loptu i umaraju te, ali nisu stvorili mnogo šansi. Što se tiče prilika za gol, mislim da bi remi bio pošten“, poručio je strelac jedinog gola za evropskog prvaka.

Najoštriji je bio Interov štoper Frančesko Ačebri. Španija nije odigrala ništa posebno držala se plana, Italija je ta koja je podbacila. Naročito u ofanzivi, iskusni štoper stava je da on i saigrači nisu iskoristili kako treba to što je protivnik stajao visoko.

„Previše smo grešili u pasu, dali smo snagu ionako jakoj Španiji. Uradili smo manje nego što smo mogli. Nismo im napravili probleme u odbrani, a mogli smo. Obično drže poslednju liniju visoko, kada smo ih napali u prvom poluvremenu – bili smo opasni. Ali smo stali. Trebalo je da budemo hrabriji, učinili smo Španiju jačom nego što jeste“, samokritičan je Frančesko Ačerbi.


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeFudbalska reprezentacija ŠpanijeLiga nacijaRoberto MančiniFrančesko AćerbiĆiro Imobile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara