Ivan Jovanović čudotvorac: Mladenović kao Pančev uništio Marselj

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.08.23. | 00:10

Grčki velikan stigao do produžetaka zahvaljujući nespretnom Genduziju, a potom prošao posle penal serije - 5:3

Postavljao je standarde Ivica Jovanović svojevremeno u Apoelu iz Nikozije, doktorirao defanzivnu igru i pobeđivao mnogo jače od sebe. Tu čudotvornu crtu stručnjak iz Loznice sačuvao je i na klupi Panatinaikosa, pošto je večeras kreirao prvorazrednu senzaciju. Grčki vicešampion domogao se plej-ofa za Ligu šampiona, pošto je stigao do gola u poslednjem minutu sudijske nadokande i to iz jedanesterca(2:1), a potom u penal seriji, posle traumatičnih produžetaka, stigao do jedne od najvećih pobeda u novijoj istoriji.

Ima u tome i neke simbolike. Marselju su ponovo, kao i te 1991. godine, presudili igrači sa ovdašnjeg podneblja. Nekada Darko Pančev, a ove večeri pred krcatim Velodrumom tačku na veliki rezultat Panatinaikosa stavio je Filip Mladenović. Bio je nepogrešiv i neumoljiv i postavio konačnih 5:3, ulepšavši sebi 32. rođendan.

Izabrane vesti

Teško da će narednih dana Genduzi smeti da izađe na ulice Marselja. Ne samo što je napravio penal u šestom minutu sudijske nadokande pri vođstvo domaćina od 2:0, već je promašio u seriji. Njegov mlak udarac odbranio je iskusni Italijan Brinjoli. Potom su pre Mladenovića nepogrešivi bili Joanidis, Bernard, Krajnhajsler i Palasios.

Teško je opisati šta je sve preživeo Panatinaikos u Marselju. Imao je domaćin vođstvo posle dva minuta igre golom Obamejana. Dominirali su igrači francuskog predstavnika, stvarali šanse i olako ih promašivali. Stigli su i do željenog rezultata od 2:0, opet preko Obamejana. I tu stali. Istina, i Panatinaikos je u drugom poluvremenu izašao iz defanzivnog bloka. Počeo da igra fudbal i na protivničkoj polovini, sa izmenama je pogodio Ivica Jovanović. Pre svega uvođenjem Bernanrda igra grčkog vicešampiona postala je mnogo bolja.Morao je nekoliko puta Marselj da spašava i golman Po Lopez... Stigla je kazna domaće za brojne promašene šanse u šestom minutu sudijske nadokande. Bez potrebe je Genduzi ostavio ruku posle ubačene lopte iz kornera. Naterao VAR da reaguje i svrstao Jaonidisa u jednog od najvećih junaka zelenog dela Atine. Neverovatnu hladnokrvnost demonstrirao je mladi Grk i pored zvižduka 60 hiljada ljudi... Kasnije će biti precizan i u penal seriji, ali je pre toga Brinjoli činio čuda.

Kao da su grčki bogovi odlučili da ove večeri nagrade Panatinaikos. Marselj je preko Vitinje pogodio u 113. minutu, ali je pogodak oništen usled milimetarskog ofsajda Sara. Bio je to znak pored puta da će Panatinaikos na kraju slaviti. Nije vredelo što je trener domaćeg tima odlučio da napravi trik i u 120. minutu pošalje na teren rezervnog golmana Rubena Blanka. Nisu se uplašili gosti, šutirali su vrlo dobro i zakazali dvomeč protiv Brage. Neće biti lako Portugalcima.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, REVANŠI

Utorak

Aris Limasol - Rakov 0:1 (0:0) prvi meč 1:2

/Tudor 47/

Makabi Haifa - Slovan Bratislava 3:1 (2:0) - prvi meč 2:1

/Piero 29, Saba 45, David 90 - Tolić 85/

Molde - Ki Klaksvik 2:0 (1:0, 1:0) posle produžetaka, prvi meč 1:2

/Eriksen 17, Lines 112/

Sparta - Kopenhagen 3:3 (1:1, 0:1) - 2:4 posle penala, prvi meč 0:0

/Birmančević 80 - Jansen 1/

Galatasaraj - Olimpija 1:0 (1:0), prvi meč 3:0

/Ikardi 24/

TSC - Braga 1:4 (1:4), prvi meč 0:3

/Rakonjac 40 – Pici 9, Bruma 13, Đalo 16, Al Musrati 20/

Servet - Rendžers 1:1 (1:0), prvi meč 1:2

/Kutesa 22 – Tavernije 51/

Šturm - PSV 1:3 (1:2), prvi meč 1:4

/Boving 26 – Verman 32, De Jong 40, Pepi 85/

Marselj - Panatinaikos 2:1 (2:1, 2:0) - 3:5 posle penala, prvi meč 0:1

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, PRVI MEČ

Utorak

Dinamo Zagreb – AEK Atina 1:2 (1:0)

/Bulat 39 – Cuber 59, Jalanopulos 90/


tagovi

Ivica JovanovićFilip MladenovićPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara