Ivica Iliev (©Starsport)
Ivica Iliev (©Starsport)

Ivica lliev otvoreno: Zdjelar pregoreo, Jović mora da “prezupči“, izostala reakcija golmana...

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.03.22. | 09:16

Pohvale zaslužili samo Kvinsi Menig, Marko Jevtović, navijači, pa i večiti rival...

Ume da zapaljivom izjavom izazove reakciju koja mu se posle i obije o glavu, ali jedno je sigurno – Partizanov sportski direktor Ivica Iliev govori bez dlake na jeziku. Pa u intervjuu za Sportski žurnal priznaje: Crvena zvezda je zasluženo slavila u 166. večitom derbiju, koji će pamtiti i po dobroj atmosferi i kako sam kaže perfektnom suđenju Srđana Jovanovića i njegovih pomoćnika.

Ono čime ne može da bude zadovoljan je to kako su crno-beli izgledali na stadionu “Rajko Mitić“. Ne krije da su bili inferiorni, istina umorni od meča sa Spartom, ali ističe da su izgubili bitku na sredini terena.

Izabrane vesti

Nismo uspeli da odgovorimo na Zvezdinu formaciju. Izdominirali su na sredini terena, svaka druga lopta je bila njihova... Imali smo tu fantastičnu akciju iz tranzicije, našeg najjačeg oružja, pokazala je ofanzivni potencijal, međutim, nismo je začinili golom, onda primimo gol iz prve greške i... Znate šta je derbi: ili ga ti daš iz prve akcije ili primiš... Lucidnost jednog igrača, greška drugog“, kaže Iliev za Žurnal.

Tu jednu dobru akciju završio je Kvinsi Menig, odbranio je njegov udarac Milan Borjan, ali Holanđanin je jedini zaslužio pohvale direktora.

Jedini je tražio dubinu, bio je najživlji. U nekim situacijama, pri sprintevima, falilo je dva, tri pasa. Mogao je da bude junak, nažalost nije. Stanojević ga je zbog isrcepljenosti iz prethodnih utakmica, da li je i on osetio zamor posle četiri odlična uvodna meča, zamenio... Svi bi, da je pogodio, pričalo o Menigovoj nestvarnoj brzini, ubojitosti, probojnosti...“, sleže ramenima Iliev.

S druge strane, Rikardo Gomeš odsečen. Iliev ipak ističe da najbolji strelac Superlige nije imao ni podršku veznih igrača. Pride, protiv sebe je imao Aleksandra Dragovića...

Da, Dragović je klasa, mada... Rikardo ga je jesenas nadigrao, imao nekoliko šansi. Sad, izuzev kad je vrhunski pobegao i gurnuo loptu Menigu, ostao nemoćan. Ponavljam,kad nemaš sredinu, lopta ti nije gore“.

A u vezi, možda i prvi put ove sezone, loše izdanje Saše Zdjelara.

Prva utakmcia Zdjelara gde se videlo da je pregoreo. Znamo da je Sašina smirenost i pobednička crta nose Partizan. Normalan splet okolnosti – crveni karton“.

Možda bi sve bilo drugačije da je Zdjelar od početka imao podršku Marka Jevtovića?

Od samog povratka pokazuje da je fantastično pojačanje. Kvalitet, karakter – na još većem nivou nego u prvom mandatu. Ozbiljno izgleda, polako preuzima palicu“.

Žali Iliev što Aleksandar Stanojević nije mogao da računa na Aleksandra Miljkovića, jer kako kaže uvek je redovno zaustavljao najbolje igrače crveno-belih. Ali, od nekih igrača je više očekivao. Recimo, od Nemanje Jovića.

Definitivno! Dobio je ceo derbi, nažalost, nije to što je bio do leta. Dobro, negde je i razumljivo da oscilira... zbog godina. Nešto treba da se dogodi da ’prezupči’ i da se vrati, međutim, dugo traje to čekanje“.

Mogao ie na kraju i Aleksandar Popovi bolje kod prvog Zvezdinog gola?

Mnogo je igrača tu napravilo greške i može da ponese teret gola, ali moramo nekad da budemo surovi, kao i kad hvalimo, izostala je reakcija golmana. Dešava se, bilo je mnogo situacija kad je Popović spašavao Partizan“, završava Iliev razgovor za Žurnal.


tagovi

Ivica IlievSaša ZdjelarNemanja JovićAleksandar Popović166. večiti derbiKvinsi MenigMarko JevtovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara