Kubo (© Reuters)
Kubo (© Reuters)

Iz Reala u Real: Kubo nije odigrao ni sekund, a doneće Madriđanima bar 8.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.07.22. | 17:30

Japanski krilni napadač se seli u Sosijedad

Ni sekund nije odigrao Takefusa Kubo za Real Madrid, a doneće mu minimum 8.500.000 evra! Japanski reprezentativac pristao je da trajno napusti tabor prvaka Evrope u kome nikad nije dobio odgovarajuću šansu, pa će na taj način kraljevski klub opet zaraditi na njemu.

S tim što će za razliku od prethodne dve pozajmice (najpre Viljarealu, potom Hetafeu) koje su donele Madriđanima 2.500.000 evra (po 1.250.000 svaka) oboga puta biti prodat. I to u – Real. Onaj iz San Sebastijana.

Izabrane vesti

Mediji u Španiji bruje da je posao oko selidbe Kuba u Real Sosijedad utanačen i da će narednih dana na Anoeti biti promovisan kao veliko pojačanje Imanolovog tima. Ovo zadovoljstvo Baskijci će platiti 6.000.000 evra u cugu, međutim, tako će dobiti prava na polivinu ugovora krilnog napadača, dok će Madriđani zadržati 50 odsto vlasništva nad njim. To znači da će u budućnosti, kad Take bude napuštao Sosijedad, na račun kluba sa stadiona „Santjago Bernabeu“ da se slije polovina novca od obeštećenja, kad se prethodno odbije 6.000.000 evra koje je osvajč Lige šampiona već inkasirao.

Kubo će sa Real Sosijedadom potpisati ugovor do 2027. i dobiće šansu da se igrački razvije u potpunosti, a stavke koje su prelomile da prihvati ponudu su stalno prisustvo plavo-belih u UEFA takmičenjima i napadački stil u kome bi trebalo da ima dovoljno prostora da pokaže šta zna. Na sve to i finansije, jer Marka navodi da mu je Sosijedad obećao platu kakvu je imao u Realu. Japanac je prelomio da ode iako je vezan ugovorom do juna 2024, svestan da će teško dobiti priliku da igra kod Karla Ančelotija. Singal mu je bio i što ga nema na spisku za američku turneju, status mu komplikuje i činjenica da su mesta za igrače van Evropske unije popunjena.

Otkako ga je Real doveo iz Tokija 2019, Takefusa Kubo je, osim u Viljarealu i Hetafeu, bio i na dve pozajmice u Majorki. Neplaćene.


tagovi

Takefusa KuboTransferiLetnji prelazni rok 2022Real SosijedadSosijedadReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara