Izgubljeni u Jutjub klipovima: Koji je vaš omiljeni Ronaldinjo momenat? (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.11.18. | 13:44

Ima ih, ne zna im se broj

Nema tog ljubitelja fudbala kome se nije desilo. Dođeš kući, zavališ se pred komp, krećeš da vrtiš nešto po Jutjubu pred spavanje i onda uhvatiš sebe kako si ušao u monitor, a napolju je već svanulo. Šta ćeš, kad je Ronaldinjo na ekranu izgubi se osećaj o vremenu i prostoru. Uvek je tako bilo.

I sad možete da zamislite kako nam je bilo ovih dana u MOZZARTU. Ronaldinjo stiže u Beograd. Ranije je bilo dovoljno samo da se na sekund pojavi na TV-u i da satima ostanemo zarobljeni u svetu Youtube klipova. Ovo sad? Manija! Proganjali su nas u snu. Brzo smo shvatili da bismo mogli doveka da ga gledamo.

Izabrane vesti

A onda smo se zapitali, kako bismo recimo nekom mlađem, nekome ko nije imao tu sreću da ga gleda, objasnili ko je zaista bio Ronaldinjo? Kojim trikom, kojim golom, kojom fintom? Pa smo počeli da vrtimo i kompilacije i treninge i reklamne spotove... Tražili omiljeni... Nismo uspeli.

Jer ama baš svaki je božanstven!

Pa da provrtimo zajedno neke koji su nama zapali za oko, pride i malo edukacije za mlađe, a vi nam kažite da li smo neki zaboravili, a sigurno da jesmo. Da krenemo dakle...

PRVI GOL U BARSELONI

Jeste pre toga već pravio šou u Gremiju i Pari Sen Žermenu, ali kad kažemo Ronaldinjo mislimo Ronaldinjo iz Barselone. Bila je to ljubav na prvi pogled. Uostalom, kako i ne bi bila kad je na već 3. septembra te 2003. godine protiv Sevilje postigao prvi takmičarski gol u dresu Blaugrane. Nakon što je preleteo preko pola terena i zakucao loptu pod prečku. Balavimo!

ČUDESNI GOL PROTIV OSASUNE

Možda ga je neko i zaboravio. Ovo izgleda kao u nekom japanskom manga crtaću. Znate one kad samuraji igraju nekakav svemirski fudbal i “bacaju magije“. E pa, Ronaldinjo je imao te čudesne moći u realnom svetu. Nestvarno.

IZ KOLENA ČELSIJU

Ovo je već legendarno. Svako ko je gledao fudbal počekom 21. veka zna za ovo. Čelsi u naponu, Roman Abramovič u tim trenucima plaća više nego bilo ko drugi na svetu, ali... Ronaldinjo se igra fudbala. Mala finta i onda sa ivice kaznenog iz kolena tačno gde treba. Petr Čeh je tada bio možda i najbolji golman na svetu, ali šta čovek da radi protiv ovakvog genijalca?
Kao da je neko stisnuo pauzu, da su u te tri sekunde svi igrači na tereu stali... Samo sam se ja kretao“, prisećao se kasnije.

DIJEGO, PA ON

Dijegu Armandu Maradoni to je uspelo 1983, Ronaldinju 2005. Drugi igrač Barselone koji je naterao Realov “Santjago Bernabeu“ da ga pozdravim stojećim ovacijama. Epski! Pre toga im je vadio dušu na pamuk, dao dva gola, taj prvi... Kakva sila, kakva dominacija.

MAKAZICE VILJAREALU

Sam Ronaldinjo je posle tog gola govorio koliko ga je želeo. Uostalom, verovatno svako dete koja pika lopte sanja taj trenutak. A Ronaldinjo je baš dugo uspevao da u sebi održi tu dečačku vatru. I onda 25. novembar 2006, Viljareal, centaršut Ćavija i konačno – makazice! Publika je belim maramicama izražavala divljenje.

PRVI MILION NA JUTJUBU

Neka bude i da je montaža, ali zar nije dovoljno to što smo uopšte nedeljama razgovarali o tome je li zaista uspeo u tome. Čuvena scena sa treninga, Ronaldino zateže sa 16 metara i loptu nekoliko puta odbija o prečku kao o martinelu, a da pritom ona ne dotakne zemlju. Prvi klip koji je dobacio 1.000.000 pregleda! Ne samo kad je fudbal u pitanju. Toliko je veliki bio Ronaldinjo.

NAJVEĆE ŽRTVE

Verovatno se niko nije toliko obradovao kada je Ronaldinjo otišao kao ova petorica. Dunga, Guti, Mičel Salgado, Đenaro Gatuzo i na prvom mestu Serhio Ramos. Skoro smo naleteli na ovaj klip i mnogo nam se dopada. Jaoj, šta im je radio.

FUTSAL

Nije baš personifikacija onoga što je predstavljao na terenu, ali oduvek je izgledao kao savršen za mali fudbal. U Indiji je stigao i da se oproba. Kako je izgledalo? Božanstveno, naravno.

DEJVID SIMAN U PENZIJI

Dan kad je Ronaldinjo poslao u reprezentativnu penziju. Mundijal 2002, osvojio ga je Brazil sa Ronaldinjom, Ronaldom i Rivaldom te je godine postao šampion sveta. Zar je moglo drugačije?

Sad ovi ostali klipovi... Ne možemo baš da ih ređamo nekim redom, neki su sa treninga dok Ronaldinjo ubija vreme, neki su sa utakmica, ima i onaj dok je još dečak, neuhvatljiv za vršnjake. To ne može da se prepriča. To je moralo da se doživi.

Uživajte zato! I kažite nam koji je vaš omiljeni Ronaldinjo momenat?

(FOTO: Reuters)


tagovi

Ronaldinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara