Levandovski (© Reuters)
Levandovski (© Reuters)

Iživljavanje se nastavlja, još jedna petarda Bajerna! Barsa živnula

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.11.21. | 22:56

Het-trik Levandovskog protiv Benfike, Ansu Fati presudio u Kijevu

Kad je prošle sedmice ispao iz DFB kupa, konstatovali smo „jadni Union Berlin“. Iskalio je Bajern bes na bundesligaškom terenu, ali izgleda da je mnogo ljut zbog debakla od Borusije iz Menhengladbaha, pošto je podelio još jednu petardu i sa ubedljivih 5:2 protiv Benfike, uz het-trik Roberta Levandovskog, zadržao savršen učinak na tabeli Grupe E, Lige šampiona.

Najveće šanse da mu se pridruži u osmini finala ima Barselona. I dalje ne blista, ali pobeđuje. Opet minimalno. Pre dve sedmice savladala je Dinamo golom Đerara Pikea, dok je u Kijevu Ukrajincima presudio mladi Ansu Fati (1:0).

Izabrane vesti

Bavarskom gigantu je očigledno teško palo poniženje u Gladbahu. Neko je morao da plati ceh. I deluje da se neće zaustaviti na ovih deset komada u minule dve utakmice. Za novu pobedu postarao se Robert Levandovski tako što je jubilarni 100. meč u Ligi šampiona proslavio het-trikom. Drugim u sezoni, a četvrtim u takmičenju, pa su u toj kategoriji ispred Poljaka samo „vanzemaljci“, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo (po osam).

Bio bi i poker da u nadoknadi prvog dela Odiseas Vlahodimos nije pročitao Levu sa 11 metara. Niko na Alijanc areni zbog toga nije zažalio, jer je prisustvoao još jednoj magičnoj večeri poljske haubice, ali i trenutku genijalnosti Serža Gnabrija, pošto je nemački reprezentativac dao gol – petom!

Posle četiri kola Bajern ima sve četiri pobede, treći put uzastopno na taj način otvara sezonu u elitnom evropskom kupu, zasad je dao 17 golova, čime je izjednačio rekord Pari Sen Žermena u ovoj fazi takmičenja od pre četiri jeseni.

Na gostovanju u Ukrajini, Barsa nije odigrala bogzna kako, ali je pobedila. I sa ova tri boda primakla se nokaut fazi. U nju će definitivno zakoračiti ukoliko posle reprezentativne pauze savlada Benfiku na Nou Kampu.

Privremeni trener Serhio Barhuan sastavio je za duel sa Dinamom tim čija je prosečna starost manja od 25 godina. Preciznije, 24 godina i 311 dana. Deseti put u istoriji Lige šampiona Barsa je igrala ispod „kote 25“, a ispalo je da joj je jedan od najmlađih doneo sva tri boda.

U pitanju je Ansu Fati, nova zvezda Katalonaca, koji je povratak na teren posle povrede obeležio trećim pogotkom u poslednjih sedam mečeva. Za makar malo vedrine u velikom klubu.

LIGA ŠAMPIONA, GRUPA E

Bajern – Benfika 5:2 (2:1)

/Levandovski 26, 61, 88, Gnabri 32, Snae 49 – Mortato 38, Nunjez 74/

Dinamo Kijev – Barselona 0:1 (0:0)

/Fati 70/



tagovi

Robert LevandovskiAnsu Fati

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara