Mohamed Salah (©Reuters)
Mohamed Salah (©Reuters)

Iživljavanju je došao kraj: Salah se obrukao, Bornmut uzeo skalp bez kojeg je ostao na Emiratima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.03.23. | 15:27

Ekipa Gerija O'Nila prekinula niz ekipe Jirgena Klopa od sedam vezanih pobeda u međusobnim susretima i pobegla iz zone ispadanja

Ono na Enfildu prethodnog vikenda je bila slučajnost. Situacija se otvorila, a Liverpul ju je maksimalno iskoristio. Kako drugačije objasniti da je nedelju dana pošto je ponizio najljućeg rivala kao nikada ranije zakočio protiv davljenika. Istog onog tima kojem je pre pola godine spakovao devet komada. Bornmut je dočekao Redse utučen, budući da je u prošloj rundi pretrpeo bolan poraz od Arsenala, ali je skalp bez kojeg je ostao u prošloj rundi uzeo na otvaranju 27. kola Premijer lige - 1:0 (1:0).

Umesto vaskrsenja, ekipa Liverpula doživela je novo razočaranje. Taman što je vezala pet mečeva bez poraza u prvenstvu (osvojila 13 od 15 mogućih bodova) i najavila period stabilnosti, dogodio joj se Bornmut. Ekipa protiv koje bi prethodnih godina Redsi unapred upisivali bodove i usput se iživljavali nad njom. Svaki od prethodnih sedam susreta sa Trešnjicama dobio je tim Jirgena Klopa uz impresivnu razliku 28:1, međutim, torturi je došao kraj!

Izabrane vesti

Prepisao je Geri O'Nil recept sa prošlonedeljne utakmice, s tim da su ga se ovog puta njegovi izabranici držali do samog kraja i doneli navijačima prvi trijumf protiv Liverpula još od decembra 2016. godine. Trijumf koji im daje nadu u opstanak, jer su posle njega pobegli iz opasne zone. Liverpul je s druge strane pretrpeo ozbiljan udarac u borbi za četvrto mesto. Bio je u prilici da se bodovno izjednači sa Totenhemom (uz isti broj odigranih mečeva), ali je idealnu šansu da uhvati voz za mesto u Ligi šampiona propustio i bacio niz vodu sve ono što je uradio u prethodnih mesec dana. Možda, ipak, ovakav kakav je, nekonstantan, ni ne zaslužuje da se nađe među prva četiri tima.

To koliko Liverpul oscilira najbolje pokazuje kontrast između dveju utakmica protiv Bornmuta iz ove sezone. U jednom trenutku njegovi igrači poslali bi u mrežu svaku loptu koja bi se našla pred njima, u narednom ne mogu da realizuju šansu čak i kad im se posluži na tacni. Kao onu što je propustio Mohamed Salah sredinom drugog poluvremena. Bolje nije moglo. Dobio je penal posle igranja rukom Adama Smita (izblokirao šut Dioga Žote) i da ga je šutnuo primera radi prošle sezone, Liverpul bi se zasigurno vratio u život. Ovako, Egipćanin se obrukao kao nikada ranije promašivši čitav gol. Prvi put iz 22. pokušaja u Premijer ligi sa bele tačke!

Bila je to jedina ozbiljna šansa do koje je Liverpul došao za 90 i kusur minuta. Nije Klopu pomoglo ni to što je od povratka sa pauze zaigrao sa četvoricom ofanzivaca (Salah, Nunjez, Gakpo, Žota), nisko postavljena odbrana Bornmuta učinila je da treći najefikasniji napad Premijer lige izgleda potpuno nemoćno.

Nije domaćin imao nameru da se nadigrava sa rivalom, šansu je tražio iz kontri, ali je to radio gotovo savršeno. Praktično svaki prelazak fudbalera Bornmuta na protivničku polovinu značio bi opasnost po odbranu Redsa. Jedan je morao da urodi plodom. Dango Uatara (on je posebno stavljao na muke Endija Robertsona brzinom) je probio po desnom boku i poslao oštru loptu na sedam metara odakle ju je u mrežu pospremio Filip Biling za vođstvo Trešnjica. Baš kao i prošle nedelje na Emiratima. Samo što ga je ovog puta, za promenu, sačuvao.

PREMIJER LIGA - 27. KOLO

Subota

Bornmut - Liverpul 1:0 (1:0)

/Biling 28/

16.00: (2,70) Everton (3,00) Brentford (2,85)

16.00: (4,20) Lids (3,60) Brajton (1,95)

16.00: (4,10) Lester (3,50) Čelsi (2,00)

16.00: (1,48) Totenhem (4,40) Notingem Forest (8,00)

18.30: (10,0) Kristal Palas (5,10) Mančester Siti (1,37)

Nedelja

15.00: (5,80) Fulam (3,90) Arsenal (1,67)

15.00: (1,37) Mančester Junajted (5,10) Sautempton (10,0)

15.00: (2,25) Vest Hem (3,30) Aston Vila (3,60)

17.30: (1,75) Njukasl (3,60) Vulverhempton (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaLiverpulBornmut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara