Mateu Alemani (©Reuters)
Mateu Alemani (©Reuters)

Iznenađujuća vest sa Kamp Noua: Alemani raskinuo ugovor sa Barsom; seli se u Aston Vilu?

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.05.23. | 23:29

Aktuelni sportski direktor odradiće predstojeći letnji prelazni rok, ali potom odlazi iz kluba iako ima ugovor na još godinu dana

Nedugo pošto je Barselona pobedom nad Osasunom 1:0 napravila novi korak ka tituli, sa Kamp Noua stigla je iznenađujuća vest: sportski direktor Mateu Alemani po završetku sezone odlazi iz kluba. Zapravo, odradiće još predstojeći letnji prelazni rok, ali je već dogovoren raskid ugovora godinu dana pre nego što je bilo planirano.

Informaciju je objavila Barselona na zvaničnom sajtu kluba, navodeći da 60-godišnjak iz Majorke želi da se posveti novim izazovima. Nije precizirano o čemu je reč, ali katalonski mediji pišu da je u pitanju poziv iz Aston Vile. Navodno, Alemani želi da pomogne Unaiju Emeriju na projektu u klubu iz Birmingema.

Izabrane vesti

Pominje se da su među zainteresovanima za saradnju bili još Njukasl i Lids, dok se kao potencijalna zamena u Barseloni pominje Antonio Kordon koji je nedavno napustio Betis.

Hoće li se te najave obistiniti saznaćemo verovatno brzo, a trenutno je činjenica da Alemani na leto napušta Katalonce. U Barselonu je došao iz Valensije, dok je prethodno radio u Majorki, gde je i rođen. Svojevremeno ga je Florentino Perez zvao u Real Madrid, 2000. godine, nudeći mu ulogu generalnog direktora, ali je Alemani odlučio da odbije poziv i kandiduje se za predsednika Majorke, što je potom i postao. Tri godine kasnije, sa Samjuelom Etoom i Valterom Pandijanijem u napadu, klub sa Balearskih ostrva osvojio je Kup kralja, i dalje najznačajniji trofej u svojoj istoriji.

Ulogu generalnog direktora Mateu Alemani imao je u Valensiji od 2017. do 2019. godine, a u Barselonu je stigao marta 2021. U međuvremenu je, 2007. godine, bio kandidat za predsednika FS Španije, ali nije izabran.

Do kraja angažmana u Barseloni Alemani će pokušati da ostvari veliku želju navijača i predsednika Đoana Laporte, a to je povratak Lea Mesija. Posle samoinicijativnog odlaska Argentinca u Saudijsku Arabiju i suspenzije, jasno je da se rastanak sa Pari Sen Žermenom približio...


tagovi

Mateu AlemanijaBarselonaAston Vila

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara