©Reuters
©Reuters

Nema nedodirljivih u Parizu: Mesi suspendovan - dve nedelje bez plate i van tima

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.05.23. | 21:20

Argentinac sankcionisan zbog samoinicijativnog odlaska u Saudijsku Arabiju

Klupska pravila u Parizu važe za sve, pa čak i Lionela Mesija. Potvrdili su čelnici šampiona Francuske to danas upravo na primeru jednog od najboljih fudbalera ikada.

Samoinicijativni odlazak Argentinca u Saudijsku Arabiju predstavljao je povod rukovodstvu Pari Sen Žermena da pokrene disciplinski postupak i da Mesiju izrekne dvonedeljnu suspenziju.

Izabrane vesti

Prema saznanjima francuskog RMC Sporta, ofanzivac Pari Sen Žermena kažnjen je jer je u ponedeljak bez odobrenja kluba otputovao na Bliski istok i propustio trening, a određena sankcija podrazumeva dve nedelje bez plate, utakmica i treninga sa ekipom.

Mesi, koji je prema sponzorskom ugovoru imao obavezu da se pojavi u Saudijskoj Arabiji, nije promenio ranije planove iako je posle poraza od Lorijena (1:3) u nedelju stručni štab na Parku prinčeva odlučio da ekipu uskrati za dva slobodna dana (predviđena kao nagrada za evetualnu pobedu). Uprkos odluci kluba, Argentinac je otputovao na događaj ranije utanačen, a činjenica da je lične obaveze stavio ispred klupskih bila je povod za reakciju kluba.

Odluka doneta večeras odmah je stupila na snagu, te će ofanzivac zbog ozbiljnog kršenja klupske discipline propustiti utakmice protiv Troe i Ajačija.


tagovi

Lionel MesiPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara