Foto: Reuters
Foto: Reuters

Izrael u A diviziji Lige nacija, Škoti preokretom došli na korak od elite (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.09.22. | 22:50

Tai Baribo heroj Izraela

Fantastična nedelja za fudbalsku reprezentaciju Škotske. Sa dve pobede u svega četiri dana selekcija Stiva Klarka došla je na korak od promocije u elitnu diviziju Lige nacija. Na ubedljiv trijumf protiv Ukrajine u Hempden parku, Škoti su večeras nadovezali još jedan, doduše tesan, u sudaru sa Irskom - 2:1 (1:0).

Ključni meč u Grupi 1 Tartan armiji tek predstoji za tri dana u Krakovu, gde će im na neutralnom terenu i remi garantovati prvo mesto, dok bi porazom prosuli sve do što su do sada uradili.

Izabrane vesti

Pobedu u malom derbiju dve ostrvske zemlje Škoti su ostvarili preokretom u drugom poluvremenu. Bio je domaćin bolji u prvom poluvremenu, imao inicijativu, ali je Irska otišla na pauzu sa prednošću koju je ostvarila jednim udarcem u okvir protivničkog gola. Najbolje se posle kornera u 18. minutu snašao Nejtan Kolins, dodao je loptu do Džona Igana, a štoper Šefild Junajteda ćušnuo je u mrežu rivala.

Škoti su u drugi deo meča ušli ofanzivno od samog starta i već posle pet minuta igre stigli do izjednačenja preko Hendrija. Pomalo neočekivano, Irska je potom prva krenula po novi gol, međutim, i pored bolje igre do njega nije došla. Škoti pak jesu,


U drugoj grupi B divizije Lige nacija Izrael je upisao istorijsku pobedu protiv Albanije (2:1). Pobedu kojom je selekcija Alona Hazana obezbedila plasman u elitnu diviziju Lige nacija! I ne samo to, već je pride osigurala i mesto u drugom šeširu pred predstojeći žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

Sve ono najinteresantnije dogodilo se u drugom minutu. Praktično "iz svlačionice" poveli su Izraelci posle fantastične reakcije Šona Vajsmana na centaršut sa desnog boka. I onda sve do samog finiša - ništa. Međutim, u poslednjih desetak minuta (računajući i sudijsku nadoknadu) - ludnica.

Albanija je izjednačila u 88. minutu zahvaljujući velemajstorskom voleju Mirta Uzunija koji je utišao dupke pun stadion u Tel Avivu. Ali samo na kratko, u trans ga je četiri minuta kasnije bacio rezervista Tai Baribo, apsolutni heroj nacije u ovom trenutku. Iskoristio je napadač Volfzbergera kiks odbrane gostiju, pogodio sa pet metara i odveo svoj tim među najbolje u Evropi.

U jedinom meču C divizije Lige nacija Kipar je ostvario bitnu pobedu nad Grčkom - 1:0 (1:0). Dominirali su Heleni u međusobnim duelima dve bratske države, dobijali svaki susret, ali su i Kiprani dočekali svojih pet minuta.

Od velikog značaja je ova pobeda, inače tek prva u grupi od početka takmičenja, izabranicima Temurija Kecbaje, jer su se njome izjednačili sa Severnom Irskom na začelju, te i dalje imaju šanse da izbegnu ispadanje u D diviziju. Zasluge za to najviše idu na račun Marinosa Cionisa, strelca jedinog pogotka iz 18. minuta koji je rutinski rešio situaciju jedan na jedan sa golmanom Grčke Odiseasom Vlahodimosom.

Grci su u nastavku krenuli po izjednačujući gol, čak i stigli do njega u 87. minutu, ali je on ipak poništen zbog ofsajda.

LIGA NACIJA (B DIVIZIJA) – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

GRUPA 1

Jermenija - Ukrajina 0:5 (0:1)

/Timčik 22, Zubkov 57, Dovbjuk 69, 84, Ignatenko 81/

Škotska - Irska 2:1 (0:1)

/Hendri 50, Kristi 81pen - Igan 18/

GRUPA 2

Izrael - Albanija 2:1 (0:0)

/Vajsman 46, Baribo 90+2 - Uzuni 88/

Otkazano

Island – Rusija

GRUPA 4

Slovenija - Norveška 2:1 (0:0)

/Šporar 69, Šeško 81 - Haland 47/

Srbija - Švedska 4:1 (2:1)

/Mitrović 18, 45+1. 50, Lukić 70 - Klajson 15/



tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija ŠkotskeFudbalska reprezentacija Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara