Navijači Hajduka (©Reuters)
Navijači Hajduka (©Reuters)

Jadranski derbi na Poljudu: Livaja VS Drmić

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.02.22. | 13:01

Hajduk pred 13.800 navijača dočekuje Rijeku u derbiju šampionata Hrvatske

Nezapamćena euforija zahvatila je Split, grad živi sa Hajdukom kao jedno. Sve je podređeno jednom cilju, dugo čekanom – povratku naslova prvaka u grad pod Marjanom. Otuda ne čudi što se za mesec i po dana u Hajduk učlanilo više od 53.000 navijača, a ni što će Bili i treći put zaredom igrati na rasprodatom stadionu dočekati Rijeku (18.00). Jadranski derbi u grotlu Poljuda mogla bi biti jedna od ključnih bitaka. A Hajduk će na Rijeku verovatno udariti skoro u najjačem sastavu.

Jan Mlakar se vratio u stroj, pod znakom pitanje je igranje kapitena Lovrea Kalinića. Izostaće Filip Krovinović, ali bi mogao da se nađe u timu za meč u kupu sa Goricom. Svi ostali su na raspolaganju su treneru Valdasu Dambrauskasu.

Izabrane vesti

"Utakmica će biti jako teška, ali moji igrači i ja volimo takve utakmice, kada nam navijači daju dodatnu energiju. Mislim da se obe ekipe dobro poznaju. Mali detalji i tehničko-taktičke stvari odlučiće meč. Navijači bi trebalo pozitivno da utiču na nas. Verujem da su oni spremni kako bi nam dali energiju. Imamo još 15 utakmica do kraja. Privilegovani smo jer imamo odličnu atmosferu na svakoj utakmici“, istakao je Hajdukov trener Valdas Dambrauskas.

Oko 13.800 navijača nosiće Hajduk – toliko je dozvoljeno zbog restriktivnih mera – a glavna uzdanica Majstora s mora biće najbolji strelac na Balkanu – Marko Livaja. Hajdukova desetka postigla je 21 prvenstveni gol i do kraja sezone napašće rekord Eduarda da Silve, koji je 2007. godine stao na koti 34. Nezaustavljiv je Livaja ovog proleća, postigao je osam golova na četiri meča i predstavljaće najveću opasnost po četu Gorana Tomića.

18.00: (1,58) Hajduk (4,00) Rijeka (6,00)

Jezdi Hajduk na talasu euforije i krilima Marka Livaje, dok se balon Riječana izduvao onoga trena kada je nastupila golgeterska suša Josipa Drmića. Drugi strelac HNL-a vratiće se u sastav za jadranski derbi i pokušaće da prekine post koji traje od sredine decembra, kada je zatresao mrežu Gorice. Naći će se dva najbolja strelca oči u oči, a velika očekivanja navijači Hajduka imaju od Nikole Kalinića, čiji se povratnički prvenac i dalje čeka, dok će u suparničkom taboru, pored Drmića, u fokusu biti Robert Murić. Kvota u Mozzartu da će na Poljudu da bude tip 0-2 gola je 2,03.

Rijeka je u Split došla bez povređenog Obregona i suspendovanog Bušnje.

Jadranski derbi igra se treći put ove sezone, a Hajduk i Rijeka trijumfovali su po jednom. Niko nije uspeo da odbrani domaći teren, a na tim sudarima blistali su Josip Drmić i Marko Livaja. Prva violina Rijeke postigla je tri golam. Upisao se Drmić u oba meča, dok je Hajduk sa dva Livajina gola pokorio Rujevicu.

Biće ovo 101. duel ovih timova u samostalnoj Hrvatskoj. Četiri vezane pobede ostvario je Hajduk u nastavku sezone, gostujuće protiv Šibenika, Gorice i Hrvatskog Dragovoljca, a na domaćem terenu Splićani su bili bolji od Slaven Belupa. Rijeka u četiri utakmice nastavka sezone upisala je poraze na gostovanjima kod Dinama i Osijeka te pobede u domaćim dvobojima s Lokomotivom i Šibenikom.

HRVATSKA 1 – 25. KOLO

Petak

Slaven Belupo – Hrvatski Dragovoljac 1:0 (0:0)

/Brković 64pen/

Subota

15.00: (2,25) Lokomotiva (3,35) Gorica (3,20)

18.00: (1,58) Hajduk (4,00) Rijeka (6,00)

Nedelja

15.00: (2,65) Šibenik (3,25) Istra (2,70)

18.00: (2,65) Osijek (3,10) Dinamo (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

RijekaHajduk SplitHrvatskaHrvatska 1HNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara