Slaviša Jokanović (©Reuters)
Slaviša Jokanović (©Reuters)

Jokanović izaziva vicešampiona

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.09.20. | 15:18

Al Garafa dočekuje Al Rajan u derbiju drugog kola katarske Stars lige

Prošle nedelje počela je Stars liga Katara. Pauza između dva šampionata bila je samo pola meseca. U ovom prvenstvu bogate arapske zemlje drugu sezonu radi srpski stručnjak Slaviša Jokanović. Sa Al Garafom je u proteklom prvenstvu bio četvrti, a sada želi korak više, da pokuša da ugrozi šampiona Al Duhaila, Al Rajana i šampiona iz 2019. godine Al Sada, koji predvodi sa klupe legenda Barselone Ćavi Ernandez.

Jokanovićev tim je bio uspešan na otvaranju nove sezone. Al Garafa je pobedila Katar SC sa 2:0 na svom stadionu, a danas (19.30) ima mnogo teži zadatak, duel sa vicešampionom Al Rajanom, kome je samo bod zaostajao za prvakom Al Duhailom u proteklom prvenstvu Katara.

Izabrane vesti

Za ekipu nekadašnjeg trenera Partizana, Votforda, Makabija iz Tel Aviva i Fulama igraju petorica stranaca. Najpoznatije ime je iskusni Meksikanac Ektor Moreno, nekadašnji fudbaler Sosijedada, Rome i PSV Ajndhovena. Tu su i Alžirci Sofijan Hani i Adlen Gudiora, Korejac Šeol Ko i Džonatan Kođija, napadač iz Obale Slonovače, nekadašnji fudbaler Aston Vile, Bristol Sitija, Anžea i Kaena.

Al Rajan je prošle sezone bio glavni rival branicu krune Al Duhailu. Krajem jula iz kluba je otišao napadač Rodrigo Tabata u Al Sad. On je rođeni Brazilac, ali igra sa pasošem Katara. Na kormilu kluba je Urugvajac Dijego Agire, a najpoznatiji igrači su Argentinac Garbijel Merkado, Alžirac Jasine Brahimi i Johan Boli iz Obale Slonovače. Vicešampion je napravio kiks na premijeri. Odigrao je samo 1:1 na gostovanju Al Saliliju.

Tradicija je na strani Al Garafe, koja je dobila tri od poslednjih pet utakmica, uz dva remija. U protekloj sezoni, Jokanovićev tim je slavio sa 4:2 na svom terenu, a u gostima nije bilo golova. Na četiri meča u nizu na svom terenu tim srpskog stručnjaka je izlazio kao pobednik, a na svim tim mečevima bilo je 5+ (dva puta po 3:2 i po jednom 3:2 i 6:1).

Al Sad nje uspeo da odbrani titulu, ali četa Ćavija Ernandeza u novi šampionat ulazi pojačana. Najveće ime nekadašnjeg šampiona je bivši španski reprezentativac Santi Kazorla. On je već na premijeri nove sezone pokazao klasu, postigao je dva gola u pobedi svog tima protiv novog člana elite, Al Kuratjata sa 5:1. Ni danas (17.15) Al Sad ne bi trebalo da ima problema na gostovanju Al Saliliju. Ekipa nekadašnjeg trofejnog igrača Barselone ima tri uzastopne pobede protiv današnjeg rivala.

KATAR 1 – 2. KOLO

Ponedeljak

17.15: (3,45) Al Kuratjat (3,70) Katar SC (1,85)

17.15: (7,00) Al Salilija (4,90) Al Sad (1,33)

19.30: (2,70) Al Garafa (2,90) Al Rajan (2,70)

Utorak

17.15: (5,10) Al Vakra (3,90) Al Duhail (1,55)

17.15: (2,30) Um Salal (3,60) Al Kor (2,60)

19.30: (2,50) Al Ahli (3,60) Al Arabi (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Al GarafaSlaviša JokanovićKatarKatar 1Al SadSanti Kazorla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara