Još jedan Srbin u MLS ligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.03.23. | 23:03

Već sedmi

Američka MLS liga polako postaje obećana zemlja za srpske fudbalere.

Danas je srpska kolonija u Americi pojačana za sedmog člana. Novi fudbaler tamošnjeg MLS ligaša Ostina je iskusni štoper Aleksandar Radovanović. On je došao na pozajmicu iz belgijskog Kortrajka do kraja sezone.

Izabrane vesti

Radovanović je u Kortrajk došao pre dve i po godine iz Lansa i od tada odirgao blizu 50 mečeva za ovaj klub. Pre toga je Lansu proveo tri sezone, a igrao je još za Vojvodinu, Spartak, OFK Beograd i Mačvu u kojoj je ponikao. Ipak, u poslednje vreme našao u nemilosti nemačkog trenera Bernda Štorka koji ga je sklonio iz tima posle mundijalske pauze.

Čudno je bilo što je klub u januarskom prelaznom roku odbijao ponude Ostendea i Varegema, dok je sam Radovanović odbio ruski Himki. Kada se zimska pijaca završila u evropskom fudbalu, Radovanovićeve opcije su se suzile i MLS je ostao kao jedino pristojno rešenje. Prvo se za njega interesovao Kolumbus Kru ali je na kraju potpisao za Ostin.

Ostin je jedan od najmlađih klubova u MLS ligi, osnovan 2018. godine. Glavni grad Teksasa je godinama važio za najveći grad u SAD bez profesionalnog sportskog kluba. Sve dok nije osnovan FK Ostin. U elitnom rangu tamošnjeg fudbala igra poslednje dve sezone, a već u prošloj je imao sjajne rezultate i završio kao četvrti na kraju. Od poznatijih imena dres Ostina nose Argentinci Sebastijan Driusi i Emilijano Rigoni, Urugvajac Dijego Fagundez...

Radovanović će biti prvi Srbin u zelenom dresu teksaškog kluba. Pored njega, u američku MSL ligu su ove zime stigli golman Marko Ilić (iz Kortrajka u Kolorado) i mladi Nikola Petković (iz Čukaričkog u Šarlot). Odranije su tamo Dejan Joveljić (Los Anđeles Galaksi), Ranko Veselinović (Vankuver), Đorđe Petrović (Nju Inglend) i Nemanja Radoja (Kanzas Siti).  


tagovi

Aleksandar RadovanovićOstin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara