Još samo detalji, na vidiku strašan tandem: Enkunku - Verner!

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.08.22. | 13:32

Čelsi nema razloga da više zadržava Nemca, a ovaj želi na Mundijal. Epilog - razlaz

Na pragu smo jednog od većih i značajnijih poslova ovog leta. Kako javlja Florijan Platenberg sa Skaj Sporta, pregovori Čelsija i RB Lajpciga u završnoj su fazi, što će reći da Tima Vernera (26) od povratka u Lajpcig dele još samo detalji.

Pominjalo se poslednjih dana da nemački napadač ima opciju povratka u domovinu, međutim nije bilo nagoveštaja da bi to moglo da se dogodi tako brzo. Poslednji dana, ipak, dogodili su se pozitvni pomaci. Želja igrača da se usled sušnog perioda u Čelsiju vrati u klub koji ga je proslavio bila je ključna.

Izabrane vesti

"Timo želi da se vrati i vratiće se. Potpuni dogovor očekujte tokom iduće sedmice", napisao je Platenberg.

Za sada nema govora o ciframa, odnosno koji deo uloženog novca bi Plavci mogli da povrate. Sav svakako neće uspeti, jer Verneru je u međuvremenu cena značajno pala. Podsetimo, Čelsi ga je kupio za 53.000.000, a vrednost nemačkog napadača trenutno ne prelazi 35.000.000.

Kada je aranžman u pitanju izvesno je da se radi o pozajmici s pravom otkupa. Biće svakako zanimljivo videti koliko će iznositi ta otkupna cifra...

Verner ima čvrst ugovor sa Čelsijem, ali činjenica da nije u prvom planu kod Tomasa Tuhela, da ne uspeva da dosegne formu od pre dve ili tri godine, te da klub iz Londona na njega godišnje troši oko 17.000.000 evra, smanjuje mu ionako sve tanju tržišnu cenu.

Prethodnih dana pojavile su se informacije da je Verner ponuđen Real Madridu, no to je ubrzo demantovano iz više izvora bliskih i igraču i samom klubu.

Vernerova želja je dobro poznata sredina. Da se vrati u formu i kao prvi špic Nemačke putuje na Mundijal u Katar. Ostankom u Čelsiju teško da bi se izborio za takav status kod Flika.

A nova avantura je ono što mu je trenutno najmanje potrebno.

Iz tog razloga biće spreman i na drastično smanjenje plate.

Lepe vesti za ljubitelje Bundeslige, na vidiku je strašan tandem: Verner - Enkunku.


tagovi

Timo VernerLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara