© FK Crvena zvezda
© FK Crvena zvezda

Jovan Mijatović: Barak mi je rekao da ću dobiti minute

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.06.23. | 22:01

„Najviše volim da igram u formaciji 4-4-2“, poručio mladi napadač Crvene zvezde

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Užica)

Protiv selekcije Užica pogodak i promašena šansa. Danas protiv Borca još jedna šansa. Pokušao je mladi Jovan Mijatović da se nametne Baraku Baharu tokom devetodnevnog rada na Zlatuboru i iskoristi činjenicu da srpski šampion nije kompletirao ofanzivnu liniju.

Izabrane vesti

Iako ga tek sada očekuju izazovi, dolaskom Olajinke, Krasoa i Late Lata, popularni Bekam veruje da će imati ozbiljnu minutažu u predstojećoj sezoni. I poziva se na reči Baraka Bahara.

Pričao sam sa šefom. Rekao mi je da sam mlad i da samo treba da radim. Da veruje u mene i da ako budem dobro radio, da ću sigurno imati minute“, rekao je posle meča sa banjalučkim Borcem Jovan Mijatović.

Igrao je momak rođen 2005. godine kao jedini centralni napadač u sistemu Crvene zvezde, ali je imao veliku pomoć Ivanića, Mitrovića, kasnije Lučića i Šljiviča.

Mnogo je važno da imate takve igrače iza sebe, što mogu da vas pasom spoje sa golom. Veliko mi je zadovoljstvo što igram sa takvim momcima kao što su Katai, Kanga, Ivanić, Stamenić i moj vršnjak Šljivić. Stvarno je osećaj fenomenalan, jer znam da će lopta doći do mene“.

Pričao je još malo o sistemu igre.

Najviše volim da igram u formaciji 4-4-2, uz još jednog napadača. Mada mi je prijalo i 4-3-3, kada imam krila uz sebe koja ulaze u sredinu i dva polušpica“.

Već ima solidan sta u prvom timu. Promovisan je u prvotimca leta prošle godine, posle eliminacije od Makabija. Kasnije jje dobio šansu u Ligi Evrope.

Kada sam bio mali, san mi nije bila Barselona ili Real. Samo prvi tim Zvezde. Došao je poziv prvog tima, posle stažiranja u Grafičaru, i normalno je što sam imao pozitivnu tremu. Brzo je nestala. Imao sam i nekoliko važnih utakmica. Ostaje žal što nisam postigao gol protiv Ferencvaroša, izborio sam se za prostor protiv odličnih štopera“.



tagovi

FK Crvena zvezdaJovan MijatovićBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara