Jovan Mijatović pred odlaskom iz Zvezde: Zenit stavio šapu, fudbalskija priča Fajenord i 5.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.12.23. | 16:36

Mladi napadač bi trebalo da bude jedan od dva velika izlazna transfera crveno-belih u januaru

Debi u prošloj sezoni kada je Crvena zvezda čeznula za masom u špicu, dobra role ova sezone, korektan utisak u Ligi šampiona i nekoliko golova vrednih opstanka u šampionskoj trci sa Partizanom. I na kraju izlazni transfer u vrednosti od oko 5.000.000 evra. To je ruta kojom bi trebalo da se kreće Jovan Mijatović, sa poslednjom tačkom u Sankt Peterburgu ili Roterdamu.

Prema saznanjima Mozzart Sporta popularni Bekam trebalo bi da bude jedan od dva lepa izlazna transfera Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku, koja će popuniti kasu srpskog šampiona i kompenzovati eliminaciju iz evropskih takmičenja. Pisalo se prethodnih dana o interesovanju Juventusa za omladinskog reprezentativca Srbije, ali je Jovan Mijatović trenutno u najvećem fokusu Zenita i bivšeg šampiona Evrope, giganta sa De Kujpa Fajenorda iz Roterdama.

Izabrane vesti

Slažu se, već neko vreme, kockice potencijalnog transfera u Holandiju, u redove tamošnjeg šampiona, koji je u poslednje vreme vrlo aktivan na Balkanu. Tokom leta su pazarili ofanzivnog vezistu zagrebačkog Dinama Luku Ivanušeca za 7,8 miliona evra. Bez ikakve sumnje Jovan Mijatović bi u holandskoj luci imao dobre uslove za razvoj i napredak, iako možda u prvom trenutku ne bi bio prva opcija. Nezvanično, Fajnord je spreman da za usluge omladinskog reprezentativca Srbije ponudi pet miliona evra. Fina cifra, pošto je za slične uslove pre dve zime Marko Lazetić otišao u Milan.

Međutim, postoji jedan sladak problem kada je reč o Jovanu Mijatoviću. Još tokom leta, kada je Zvezda imala zapažen učinak na Pari Kupu u Sankt Peterbugu, Zenit je stavio šapu kada su u pitanju Jovan Mijatović i Marko Stamenić. Šampion Rusije, pozivajući se na ugovor crveno-belih sa naftnim gigantom Gaspromom (ujedno i glavni finansijer Zenita), stavio je pravo preče kupovine na pomenute igrače. To znači da Zenit u svakom trenutku može da izjednači ponudu nekog inostranog kluba za Jovana Mijatovića, i dobije snažnog napadača.

I MARKO LAZETIĆ IMAO SLIČAN SLADAK PROBLEM

Sličnu situaciju u Ljutice Bogdana imali su pre dve godine, upravo kada je prodavan Marko Lazetić. Želeli su i tada iz Sankt Peterburga da izjednače ponudu Rosonera i dovedu napadača rođenog 2004. godine. Igrač i njegovo orkuženje želeli su isključivo u Milan. Na kraju je pronađen kompromis, pa je Lazetić potpisao višegodišnji ugovor sa jednim od najvećih klubova Evrope.

Na početku sezone niko nije slutio da će Jovan Mijatović u sistemu Baraka Bahara imati zapaženu ulogu. Takmičarski tonus je održavao igrajući u Prvoj Ligi Srbije za Grafičar, ali slaba forma stranih fudbalera širom su otvorila vrata afirmacije popularnom Bekamu. U tekućoj sezoni postigao je četiri gola u Mozzart Bet Superligi, za samo 407 minuta. Neki od njih su bili pobedonosni i direktno crveno-belima doneli bodove, kao protiv Javora i Železničara.

Uporedo sa dobrim igrama u prvenstvu, Jovan Mijatović je pogađao i na ostalim frontovima. Postigao je dva pogotka u Ligi šampiona za mlade, protiv Mančester Sitija i Jang Bojsa, a odličnu formu potvrdio je u omladinskoj selekciji Srbije. Svima u sećanju je prijateljski meč sa Italijom, kada je za 45 minuta na terenu postigao dva gola i upisao aisstenciju. Posebno je bio upečatljiv drugi pogodak, volej udarcem sa 16 metara. Dovoljno da ozbiljno podigne tržišnu vrednost.

Kada mlad igrač na stolu ima ponude iz Rusije i Holandije, logično je da izabere drugu opciju. Posebno, što je ruski klubovi trenutno pod sportskim sankcijama, i ne igraju Evropi. Takvi mišljenja je bilo i kada je Strahinja Eraković krenuo put Sankt Peterburga, ali je trenutno jako zadovoljan u Zenitu.

Pored Jovana Mijatovića, Crvena zvezda očekuje značajan prihod od prodaje Osmana Bukarija. Pominje se ozbiljna cifra, jedna od najvećih u poslednjih deset godina.


tagovi

Jovan MijatovićBarak BaharMarko Lazetić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara