Slavlje fudbalera Fiorentine (Reuters)
Slavlje fudbalera Fiorentine (Reuters)

Jovićev het-trik asistencija, Terzićev prvenac za Violu i tužna slika Stankovićeve Sampdorije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 19:58

Fiorentina rutinski srušila tim iz Đenove na Artemio Frankiju - 5:0

Matematičke šanse Sampdorije da preživi u Seriji A iz kola u kolo sve su manje. Možda je Fiorentina kao ekipa iz sredine tabele delovala kao šansa za jedan od poslednjih trzaja i hvatanja za slamku spasa pre zvaničnog ispadanja u Seriju B, ali je gostovanje na Artemio Frankiju dodatno ogolilo tužnu sliku ekipe Dejana Stankovića. Gosti su bili miljama daleko od gola, videli su petardu i bljesak dvojice srpskih fudbalera - 5:0.

Pečat ubedljivom i uverljivom trijumfu Viole, uprkos činjenici da osmu utakmicu zaredom, još od trzaja glavom protiv Milana 4. marta nije postigao gol, obeležio je Luka Jović het-trikom asistencija. Srpski golgeter je koprcajući se na zemlji uspeo da namesti gol Dodou za 2:0, posle sjajnog iznošenja lopte izbacio Alfreda Dankana u poziciju da sam okončava akciju, a onda u samom finišu na malom prostoru kombinovao sa rezervistom Aleksom Terzićem i zemljaku omogućio da postigne prvenac u dresu Fiorentine.

Izabrane vesti

Mučio se Jović poslednja dva meseca, nije često dobijao priliku u startnoj postavi, ali večeras je i te kako doprineo prvoj ligaškoj pobedi Ljubičastih posle tri utakmice. Ma koliko takmičarska godina bila promenljiva iz vizure nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, brojke mu se ne mogu spočitavati, a one kažu da na 11 pogodaka, od danas ima i pet asistencija.

Držala se ekipa iz Đenove do sudijske nadoknade prvog dela kada ju je sjajnim udarcem sa distance načeo Gaetano Kastrovili, a onda je njena odbrana počela da se raspada kako je otkucalo sat vremena igre. Možda Jović nije najsjajnije reagovao u petercu propustivši priliku da prekine golgeterski post, ali je ostao dovoljno pribran da ne pomisli da je šansa propala. Tako je Dodo došao do gola, a koji minut kasnije Dankan se okoristio o Jovićevu brinz i kontrolu lopte. Usledila je nova kontra Viole i pogodak Kristijana Kuamea samo šest minuta od ulaska u igru. Desetak minuta kasnije kombinovali su Jović i Terzić.

PRVU ASISTENCIJU JOVIĆA POGLEDAJTE OVDE.

DRUGU ASISTENCIJU JOVIĆA POGLEDAJETE OVDE.

Fiorentina će teško do evropskih takmičenja kroz Seriju A do evropskih takmičenja naredne sezone, ali će pokušati da se domogne Lige Evrope kroz Ligu Konferencije gde je čeka polufinalni dvomeč sa Bazelom, odnosno kroz Kup Italije gde je čeka okršaj sa Interom.

Sa druge strane, sa svega 17 osvojenih bodova iz 32 utkamice Samp je ubedljivo najgori tim Serije A. Deset bodova ga u ovom trenutku deli od sigurne zone, do je u opticaju ostalo još 18. Međutim sa ovakovm igrom i ovako poroznom odbranom (sa 57 primljenih golova druga najgora u ligi), teško da bi fenjeraš mogao da počne da vezuje pobede u završnici protiv Torina, Udinezea, Empolija, Milana, Sasuola i Napolija. A jedino tako ima šansu da ostane u eliti.

SERIJA A - 32. KOLO

Petak

Leče - Udineze 1:0 (0:0)

/Strefeca 62pen/

Specija - Monca 0:2 (0:1)

/Ćurija 21, Augusto 90+3/

Subota

Roma - Milan 1:1 (0:0)

/Ejbraham 90+4 - Salemakers 90+7/

Torino - Atalanta 1:2 (0:1)

/Sanabrija 75 - Zapakosta 34, Zapata 88/

Nedelja

Inter - Lacio 3:1 (0:1)

/Martinez 78, 90, Gosens 83 - Anderson 30/

Napoli - Salernitana 1:1 (0:0)

/Oliveira 62 - Dia 84/

Kremoneze - Verona 1:1 (1:0) /

Sasuolo - Empoli 2:1 (0:1)

Fiorentina - Sampdorija 5:0 (1:0)

/Kastrovili 45+1, Dodo 62, Dankan 66, Kuame 76, Terzić 88/

20.45: (3,50) Bolonja (3,25) Juventus (2,30)



tagovi

SampdorijaFjorentinaDejan StankovićLuka JovićGaetano KastroviliAlfred Dankan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara