Jubilarni milionski transfer Obradovićevog Čukaričkog

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.02.23. | 20:03

Centralni vezista deseti igrač sa Banovog brda prodat za sedmocifreni iznos u prethodnoj deceniji

Poslovanjem tokom prethodne decenije Čukarički je uspeo da zauzme respektabilnu poziciju na fudbalskoj mapi kada su u pitanju izlazni transferi. Sistem koji daje impresivne rezultate izdvojio je Brđane posebno za superligaške uslove. a na Banovom brdu praktično je postala tradicija da svaka sezona donese makar jednu milionsku prodaju.

Pozitivan trend nastavio je Nikola Petković, mladi centralni vezista koji je danas zvanično postao fudbaler Šarlota, a njegova prodaja deseta za sedmocifreni iznos u evrima od dolaska Dragana Obradovića na čelo kluba. Perspektivni fudbaler reprezentativnog kalibra odlaskom u člana MLS lige značajno je dopunio kasu Čukaričkog koji će inkasirati do 3.000.000 evra u ovoj transakciji.

Izabrane vesti

I ove sezone, Čukarički je značajan deo godišnjeg budžeta obezbedio jednom prodajom, a sada već dvocifreni broj kapitalnih prodaja potvrdio je ispravnost rada na Banovom Brdu. Od 2012. godine kada je vlasnik kluba postao Dragan Obradović Brđani su uspostavili jasnu politiku poslovanja i tokom prethodne decenije postali stabilan klub koji zahvaljujući afirmaciji i prodaju talenata posluje pozitivno. Tim koji se proleća 2012. godine borio za opstanak u Prvoj ligi, uspeo je već narodne da postane član elite, a potom i da se nametne kao redovni predstavnik Superlige na internacionalnoj pozornici uz Crvenu zvezdu i Parizan.

Na krilima rezultatskog uspona Čukarički je uspeo da napravi i iskorak po pitanju transfera. Niz je počeo u sezoni 2016/17 transfer Andrije Pavlovića za 2.000.000 evra u Kopenhagen kojim je izjednačena do tada rekordna klupska prodaja u vidu prelaska Gorana Gavrančića u Dinamo Kijev.

Naredna sezona ostala je upamćena po transferu Erhana Mašovića u Klub Briž za 1.600.000 evra, a već naredne takmičarske godine Petar Mićin je prelaskom u Udineze klubu obezbedio priliv od 2.500.000 evra.

U sezoni 2019/20, prodaje Slobodana Tedića za 3.000.000 u Mančester Siti i Samjuela Ovusua za 1.500.000 evra u Al Fejhu, donele su novi pomak Brđana po pitanju transfera, dok je godinu dana kasnije kontinuitet održao transfer Veljka Birmančevića u Malme za 1.000.000 evra.

Transferi Dimitrija Kamenovića u Lacio (3.000.000 evra) i Đorđa Jovanovića u Makabi Tel Aviv (1.900.000) doneli su prethodnoj sezoni epitet istorijske imajući u vidu rekordni priliv kojem je doprinela i prodaja Đorđa Petrovića, prvog ispod crte koja deli šestocifrene i sedmocifrene transfere s obzirom na to da je golman u Nju Ingland stigao za obeštećenje nešto veće od 900.000 evra.

Potvrdili su Brđani tako stabilnost i jasno definisanu klupsku politiku u kojoj uz Dragana Obradovića važan udeo ima i direktorski dvojac Vladimir Matijašević - Goran Grkinić.

Početak aktuelne sezone doneo je priliv 2.500.000 evra od prodaje Marka Rakonjca u Lokomotivu iz Moskve, a poslednji u nizu plodova dosadašnjeg rada predstavlja tek ozvaničeni transfer Petkovića u MLS. Vezni fudbaler rođen 2003. godine promovisan je u Šarlotu, a tom prilikom zadovoljstvo je istakao tehnički direktor kluba Bobi Bler.

"Nikola je odličan primer kako strateški pristupamo projektu angažovanja talenataod kojih se očekuje da budu budućnost MLS lige. Rezervni rtim Kraun Legasi omogućava našem klubu da angažuje veliki broj mladih, međunarodnih talenata što godinama ranije nije bilo moguće. Nikola je elitni talenat koji je debitovao na međunarodnoj sceni, poznat po defanzivnim karakteristikama u veznom redu, ali je podjednako vešt i kao kreator igre".

Sportski direktor Zoran Krneta takođe je izneo komplimente na račun mladog Srbina.

"Drago nam je što smo angažovali Nikolu, igrača koji je srećan jer će se pridružiti našoj organizaciji i koji veruje u pažljivo osmišljen razvojni plan koji smo mu izložili.Petković je igrač kojeg pratimo već neko vreme i pokazao je vrhunske rezultate u šampionatu Srbije. Nedavno je privukao pažnju mnogih velikih klubova posle proboja u reprezentaciju Srbije. Izuzetno smo ponosni na posao koji obavljamo u sportskom sektoru, od akademije, preko Kraun Legasija, do prvog tima".

Petković je u prvom timu Čukaričkog debitovao u poslednjem kolu prethodne sezone, posle kaljenja u BASK-u, a tokom jeseni je imao značajnu ulogu u ekipi Dušana Kerkeza.



tagovi

Nikola PetkovićFK ŠarlotČukaričkiMLS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara