Detalj sa gostovanja Mančester junajteda u Humskoj (© MN Press)
Detalj sa gostovanja Mančester junajteda u Humskoj (© MN Press)

Jubilej u Humskoj: Partizan 300. put u Evropi, čeka se još jedna goleada

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.08.20. | 13:50

I za to ima osnova baš protiv Letonaca

Umele su u Humskoj da puknu petarde (lisabonski Sporting, praška Sparta, Lokomotiva Plovdiv, Portdaun, Viking, sofijska Slavija, Zrinjski), brojalo se do šest (Ženeš Eš, Flora Talin), čak je zabeležena i osmica (pre 11 godina protiv velškog Rila, najubedljivija međunarodna pobeda u istoriji kluba), te ima osnova što pristalice Partizana priželjkuju još jedan vatromet golova na početku nove evropske sezone.

Pogotovo ako se zna da je preko puta RFS, ni po kvalitetu, ni po rejtingu ne bi smeo da napravi problem srpskom predstavniku. Pogotovo ne ako se ima u vidu da od dolaska Sava Miloševića Parni valjak u Humskoj 1 demonstrira atraktivan fudbal, oličen u igri na pogodak više.

Izabrane vesti

Dosad je pod Miloševićevom palicom Partizan u kvalifikacijama ili grupnoj fazi Lige Evrope odigrao šest utakmica kao domaćin i na njima je viđen zbirno 21 gol. Više od tri po meču. Po triput su crno-beli varali golmane velškog Kohansa i turske Malatije, dvaput Moldea i AZ Alkmara, duplo više Astane, a jedino za vreme mandata aktuelnog šefa stručnog štaba nisu matirali Mančester junajted. Pritom su i primali, po jedan od turskog, norveškog i kazahstanskog tima, dva od Holanđana. Potpora utisku da bi publika kraj televizijskih ekrana (RTS 1, TV Arena sport 1) mogla da uživa.

Naročito ako se zna da su crno-beli na domaćem terenu i u 2020. ubedljivi. Dobili su svih devet mečeva i nije slučajno Savo Milošević napomenuo da se u Humskoj osećaju komotno, da se nada valorizaciji te prednost. Uostalom, Radniku i novosadskom Proleteru dali su po tri, Spartaku, Čukaričkom i Javoru po četiri, Inđiji pet, niškom Radničkom i Crvenoj zvezdi po jedan gol. Uz svo uvažavanje ekipe iz Rige, veliki broj ljubitelja fudbala u Srbiji posmatra Letonce kao prosečan superligaški tim. Grobari zato očekuju još jednu eksploziju napadača, iako su u stručnom štabu oprezni.

Najveći strah imam od činjenice da se igra samo jedna utakmica. To nosi posebnu vrstu pritiska. Nema popravnog, što pogoduje slabijem timu, nama može eventualno da bude prednost u završnim eliminacionim kolima, ako naletimo na jačeg rivala. Najbitnije je kako će moji igrači izdržati psihološki prtisak. Verujem da smo kvalitetniji, igramo na našem stadionu, biće teška utakmica, potrebno je da budemo strpljivi“, upozorio je Savo Milošević.

Da ima osnova za goloedu potvrđuju rezultati ekipe iz Rige. U dosadašnjem toku letonskog šampionata dao je 46 golova na 15 susreta. Tri po meču. Iako će danas biti u koži autsajdera, lane je protiv Olimpije iz Ljubljane pokazao koliko opasan može da bude.

Znamo koliko ozbiljan rival nas čeka, veoma jak. Analizirali smo ga, biće jako teško protiv Partizana, ali uvek postoji šansa kada daš sve na terenu. Partizan je najjači u napadu, veoma opasan, imaju brze i nepredvidive igrače, tu mu je najjača snaga“, pojasnio je Viktor Moroš, šef stručnog štaba RFS-a.

Partizan počinje 61. sezonu učešća u evropskim takmčenjima. Dosad je u Kupu ili Ligi šampiona, Kupu pobednika kupova, Ligi Evrope/UEFA kupu, Mitropa kupu i Kupu sajamskih gradova odigrao 299 utakmica. Vreme je za jubilarnu 300. I to na godišnjicu prvog plasmana u Ligu šampiona. Prođe od Njukasla 17 leta i još se čuje „Ajmo, Milivoje...“.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, PRVO KOLO

PARTIZAN – RFS, 21.00 (RTS 1, TV Arena sport 1)

Beograd

Stadion Partizana

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Zeven Hovnahsijan (Jermenija)

Projektovani sastavi

Partizan: Stojković – Miletić, Urošević, Banjak, Vitas – Zdjelar, Šćekić – Stevanović, Natho, Asano – Sadik. Trener: Savo Milošević.

RFS: Ikstens – Zjuzins, Strumia, Jagodinskis, Babičev – Solovjovs, Ikaunieks, Savalnieks, Ofor, Lipušček – Lemajić. Trener: Viktor Moroš.



tagovi

FK Partizankvalifikacije za Ligu EvropeSavo MiloševićRFS

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara