(©Reuters)
(©Reuters)

Junajted propušta kao sito, Ten Hag i Skols zapenili: Ne žrtvuju se, meki su, Sane se prošetao kroz odbranu

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 10:02

Od šest utakmica ove sezone Mančester izgubio čak četiri i već primio 14 golova…

Problemi se gomilaju na Old Trafordu. Umnožavaju se munjevitom brzinom. Sve je krenulo od silnih povreda zbog kojih su iz stroja ispadali Rafael Varan, Luk Šo, Mejson Maunt, Sofijan Amrabat, Aron van Bisaka, Hari Megvajer, Tajrel Malasija… Dodatno se zakomplikovalo sukobom između Džejdona Sanča i Erika ten Haga, te pokretunom istragom protiv Antonija i rezultat svega toga je: Junajted je u Minhenu imao čak tri golmana na klupi, brdo mladih igrača kojima holandski trener nije ni pomislio da pruži šansu i novi poraz.

Čak četvrti put od početka sezone Mančester je izgubio, utisak pojačava da ih je doživeo na šest utakmica i pritom primio 14 golova. Što je mnogo – mnogo je. Junajtedova odbrana propušta kao sito, igrači su bez samopouzdanja, a prednjači golman Andre Onana. Primio je nedopustiv gol, napravio kardinalnu grešku, ali nije samo do njega. Odbranu igra čitav tim ili u slučaju posrnulog ostrvskog giganta ne igra.

Izabrane vesti

Defanzici su pogledom ispratili Harija Kejna i Leroja Sanea dok su konbinovali, bili daleko od lopte, mlaki… Pustili su nemačko krilo da se prošeta i puca ka golu – istina, jako loše i Onana je bez ikakve dileme morao bolje da reaguje – a takav pristup iziritirao je Erika ten Haga. Greške se ponavljaju, iznova i iznova.

“Razočarani smo iako smo dali tri gola u Minhenu, morali smo da uzmemo barem bod, a nismo. Moramo da se pogledamo u ogledalo, golovi su bili jeftini pokloni”, izuzetno nezadovoljan je bio Erik Ten Hag utakmicom u Minhenu i pojedinačnim učinkom igrača:

“Poenta je da igrači pojedinačno moraju da probiju granicu kako bismo dobijali utakmice. Treba da pate, da se žrtvuju, da daju sve od sebe. Onigrali smo dobro protiv vrhunskih timov Bajerna, Arsenala, Brajtona, ali oni su ti koji pobeđuju”.

Zapenio je Holanđanin, nije mogao da shvati zašto niko agresivnije nije izašao na Sanea, pa ni kod rugog gola na Džamala Musijalu.

“U prvih 25 minuta smo bili bolji u Minhenu, a onda taj gol… Bilo je prelako, nije samo do Andrea. Videli ste kako je prošao Sane, do je do stava i odlučnosti, ne sme tako lako da prođe. Onana zna da je morao da zaustavi loptu, ali način na koji je Sane prošao… I onaj drugi gol, skoro slično”, završio je trener Junajteda.

Na tapetu uvek prvo bude trener, svestan je toga i Erik ten Hag. Zna da se neće još dugo gledati blagonaklono na poraze, epizodu na Old Trafordu mogao bi prerano da okonča.

Prvotimce nije štedeo ni Pol Skols. Razvezao je jezik…

“Meki su, sruše se kada krenu da padaju. Dali su tri gola i to je dobro, ali imam osećaj da je Bajern mogao da postigne gol kad je hteo. Upalili bi i dali još jedan. Iskustva imaju, međutim, ne koriste ga i nedostaje im koncentracija. A, ona je toliko važna u Evropi. Kada primite jedan, možete i dva, tri”, zaključio je Pol Skols.


tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagPol SkolsAndre Onana

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara