Onana i Hojlund (©Reuters)
Onana i Hojlund (©Reuters)

Junajted završio Onanu za 51.000.000+4.000.000, pa se bacio na Hojlundov potpis

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 16:38

Radno na Old Trafordu

Ruka ruci - Andre Onana je novi golman Mančester junajteda!

Posle nekoliko dana neizvesnosti, Junajted je uspeo da postigne konačni dogovor sa Interom oko kupovine kamerunskog golmana za maksimalno 55.000.000 evra, od čega bi četiri miliona bilo u bonusima zavisno od timskih i individualnih uspeha.

Izabrane vesti

Očekuje se da će Onana doputovati na Ostrvo već u utorak kasno popodne ili uveče kako bi odradio lekarske preglede i ubrzo zatim potpisao ugovor. Ako sve bude na vreme, Junajted bi svog golmana mogao da dobije bar za deo američke turneje koja se završava sa poslednjim danom jula.

Onana je još ranije jasno stavio do znanja čelnicima Intera da želi na Old Traford gde bi ponovo sarađivao sa Erikom Ten Hagom. Klub istovremeno već sedmicama radi na tome da angažuje još jednog golmana, Ziona Suzukija iz Urave, s tim da bi on bio rezerva Onani.

Posle Onane, na red je došao - Rasmus Hojlund. Prema tvrdnjama Atletika, Junajted je već postigao usmeni dogovor sa igračem oko ličnih uslova saradnje, sada se prelazi na dalje pregovore sa Atalantom oko visine obeštećenja i formule transfera. Navodno, između onoga što se nudi i traži postoji određeni jaz koji treba popuniti. Ali, ne bi trebalo da bude problema...

Junajted želi da Hojlund bude prvi čovek napada i to je sada glavni cilj klupskih čelnika pošto su ostale pozicije uglavnom pokrivene. U slučaju da Hari Megvajer ode u Vest Hem, Đavoli bi krenuli u potragu za još jednim štoperom.

U slučaju da sa Atalantom pregovori ne odu u pravom smeru, rezervna varijanta je Randal Kolo Muani iz Ajntahta. Sa njegovim agentima Junajted paralelno radi pregovore.

Ipak, Hojlund je već naglasio vodećim ljudima Atalante da želi u Mančester dok Atalanta drži visoku cenu. Prvobitno se spekulisalo o 100.000.000 evra, sada je to nešto manje, 70.000.000 evra fiksno uz 10.000.000 na bonuse. Što je prilično zanimljivo ako se uzme da je Hojlund u Atalantu stigao iz Šturma pre godinu dana i da je za to vreme upisao samo osam golova i dve asistencije u Seriji A.

Junajted u njemu vidi ono što gradski rival Siti ima sa Erlingom Halandom i želi da to iskoristi kako bi zatvorio poziciju napadača za naredni period.


tagovi

Andre OnanaRasmus HojlundLetnji prelazni rok 2023Mančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara