©Starsport
©Starsport

Junak Radničkog: Mitrovića "prodala" Zvezda, nadam se da će mene Partizan

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.07.22. | 10:13

Krilni fudbaler sjajnom partijom stavio na muke crno-bele i režirao partiju Nišlija u kojoj su ih sekunde delile od pobede (3:3)

U kojoj meri su brza krila Radničkog opasna po odbrane rivala nagovestila je već premijera protiv Crvene zvezde, a nakon muka na koje su stavili crveno-bele ofanzivci Nišlija su se u još boljem svetlu pokazali na megdanu Partizanu (3:3). Želeći da odgovori na vihorne atake uz aut linije Ilija Stolica uoči početka drugog poluvremena pružio je šansu Zlatanu Šehoviću nesvesno prepustivši povratnika u Humsku na milost i nemilost Lazaru Jovanoviću.

Period adaptacije, ali i nesvojstvena pozicija uticali su da defanzivac crno-belih nesigurno uđe u drugo poluvreme, što je krilo domaćina, poput predatora, iskoristilo i skupo kaznilo. Prodor Jovanovića po levom krilu u kojem je ostavio u prašini mlađeg rivala predstavljao je teži deo posla kod drugog gola Radničkog, dok je junak Nišlija odličnu utakmicu ukrasio sjajnim golom iz voleja tri minuta kasnije.

Izabrane vesti

"Promena u poslednjoj liniji rivala nam je donela prostor. Levi bek na poziciji desnog, u današnje vreme ne ide.. Iskoristili smo slabu stranu Partizana i postigli dva gola po tom boku. Ispostavilo se super po nas", rekao je Jovanović za Mozzart Sport i potom se osvrnuo na gol koji je postigao u 54. minutu:

"Lep gol, jedan od lepših u karijeri i veoma drag. Nadam se da će ih biti još ovakvih. Mogao bih da ga uporedim sa onim koji sam postigao protiv TSC-a u završnici prethodne sezone, takođe na našem terenu, u duelu koji nam je praktično doneo Evropu. Tada je bio lob sa 30 metara, ali ovaj je protiv Partizana, drugog najvećeg kluba u državi i nosi nešto veću čast. Volim da šutnem sa distance".

Prednost od dva gola stečenu uranoj fazi drugog dela igre domačin ipak nije uspeo da očuva do kraja susreta jer je Urošević u 71. minutu smanjio zaostata, a Rikardo iz penala duboko u sudijskoj nadoknadi potpisao remi.

"Iako smo vodili, ne možemo reći da smo osvojili samo bod jer da nam je neko pre utakmice sa Partizanom ponudio 3:3, bez dileme bismo prihvatili. Ipak, ostaje žal jer smo imali 3:1. Odlično smo ušli u drugo poluvreme, postigli dva gola za deset minuta i stvorili još dve, tri čiste šanse... Pogodili prečku... Ostaje gorak ukus zbog dva naivno primljena gola, posebno zbog trećeg u 95. minutu iz penala, ali to je fudbal. Čestitam saigračima na sjajnoj partiji i okrećemo se već gostovanju na Malti koje nas očekuje u četvrtak, ukoliko ponovimo igru od juče rezultat će sam doći".

Užičanin koji se početkom godine vratio u superligaški fudbal posle epizode u Jermeniji demonstrirao je da je trenutno uz mladog Stefana Mitrovića glavni adut u napadu kluba sa Čaira

"Često se govori o našoj brzini u ofanzivi i postavlja pitanje ko je brži Mitrović ili ja. Obojica smo se pokazali u dobrom svetlu, Mitrović je strašan igrač i nije čudo što je želja mnogih klubova. Ovo mu je bila možda i jedna od poslednjih utakmica u Radničkom. Mitrovića je prodala takmica protiv Zvezde, nadam se da će mene duel protiv Partizana. Večiti su ti koji prodaju igrače".

Sjajno izdanje u derbiju drugog kola Mozzart Bet Superlige predstavljalo je odličnu uvertiru pred evropsku premijeru koja Radnički očekuje u četvrtak na Malti protiv Gzire.

"Ne treba otpisati protivnika unapred. Gzira nije lak rival, iako je predstavnik Malte. Fudbal je napredovao i opomena je što su pre dve sezone izbacili Hajduk iz Splita. Radnički ih je eliminisao pre tri sezone i optimista sam pred naredni dvomeč. Uslovi na malti nisu laki, biće preko 30 stepeni, ali smo kvalitetniji rival i očekujem da to pokažemo. Imamo insajdera na Malti - Ognjena Bjeličića. On je otišao u Hamrun i verovatno ćemo ga pozvati da pitamo za neki savet", kazao je 29-godišnji ofanzivac.



tagovi

Lazar Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara