Fudbaleri Torina (Reuters)
Fudbaleri Torina (Reuters)

Jurić oprostio Radonjiću, Ilić gazduje, Vanja zadovoljan… Toro opet pobeđuje

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.03.23. | 22:38

Bikovi savladali Bolonju

Teško mogu u Evropu, brige za opstanak su davno prebrinuli pa Torino i Bolponja igraju sezonu za što bolji utisak i plasman u gornjem delu tabele.

Toro je večeras u direktnom duelu minimalcem savladao Bolonju, prišao joj na samo bod zaostatlka i što je najvažnije, prekinuo je seriju slabih rezultata.

Izabrane vesti

Posle poraza od Milana, razočaravajućeg remija sa Kremonezeom i kontroverznog poraza od Juventusa u kojem je sukob Ivana Jurića i Nemanje Radonjića bio glavna tema, Bikovi su večeras kupili mir. Bolonja je jedno od najvećih iznenađenja sezone, imala je četiri pobede u poslednjih pet utakmica i njen skalp u ovom momentu ima težinu.

Uspeo je Torino da Motinu Bolonju učini neprepoznatljivom i natera je na jednu od najlošijih igara u sezoni. Od početka je domaći tim stvarao šanse i promašivao ih: Sanabrija dve, Singo i Mirančuk po jednu. Konačno, u 22. minutu je Karamo doneo zasluženo vođstvo Jurićevom timu. Sjajno se snašao između četvorice gostujućih fudbalera i matirao Skorupskog šutem u bliži ugao.

Ni primljeni gol nije razbudio Bolonju koja do kraja poluvremena nije stvorila šansu. Vanja Milinković Savić je napokon mogao da bude zadovoljan s obzirom da je primio sedam golova u poslednja tri meča. A velike zasluge za stabilnost u igri Torina, idu i na račun Ivana Ilića. Srpski vezista polako postaje gazda Torinove igre i drži sve ključeve u rukama.

Trgnula se Bolonja malo u drugom poluvremenu i imala šanse za izjednačenje ali je opet Torino bio bolji i konkretniji. I propustio prilike u nekoliko navrata da duplira prednost preko rezervista među kojima je bio i Nemanja Radonjić. Posle “školovanja” protiv Juventusa, Ivan Jurić je očigledno oprostio srpskom reprezentativcu i opet ga uveo na teren u 73. minutu. A Radonjić je imao jedan dobar prodor i centaršut koji se umalo pretvorio u asistenciju.

SERIJA A, 25. KOLO

Petak

Napoli - Lacio 0:1 (0:0)

/Vesino 67/

Subota

Monca - Empoli 2:1 (1:0)

/Ćurija 19, Ico 67 - Satrijano 51/

Atalanta - Udineze 0:0

Fjorentina - Milan 2:1 (0:0)

/Gonzales 49 penal, Jović 87 - Ernandez 90+5//

Nedelja

Specija - Verona 0:0

Sampdorija - Salernitana 0:0

Inter - Leče 2:0 (1:0)

/Mhitarijan 29, Martizen 53/

Roma - Juventus 1:0 (0:0)

/Manćini 53/

Ponedeljak

Sasuolo - Kremoneze 3:2 (2:0)

/Lorijente 26, Fratezi 41, Bajrami – Desers 62, 83/

Torino - Bolonja 1:0 (1:0)

/Karamo 22/



tagovi

Ivan IlićNemanja RadonjićVanja Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara