Džordan Henderson (©Reuters)
Džordan Henderson (©Reuters)

Juve nudi spas: Ideja postoji, sad samo da Henderson izdejstvuje beg iz Arabije

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.01.24. | 09:26

Engleski vezista bi da ostane duže, torinski klub ga vidi kao prelazno rešenje

Kada su se na sto stavljale zlatne poluge i džakovi para, Džordanu Hendersonu nije bilo teško da ode u Saudijsku Arabiju. Tamo je izdržao pola godine, pre nego što je sve puklo zbog čega je rešen da se po svaku cenu vrati u Evropu.

Problem je u tome što su opcije za nekadašnjeg kapitena Liverpula ograničene, ali ih i dalje ima. Pisalo se pre nekoliko dana da ga hoće Ajaks, ali Đanluka di Marcio javlja da je interesovanje pokazao i Juventus. I Hendu se dopada ideja o transferu u Torino, ali se tu suštinski dve strane razmimoilaze. Jer, Stara dama engleskog vezistu vidi kao prelazno rešenje do leta, dok on želi pozajmicu od godinu i po dana, kako bi mu iscureo veći deo od trogodišnjeg ugovora sa Al Itifakom.

Izabrane vesti

Juventus po ideji Masimilijana Alegrija radi na tome da se pojača ove zime, zbog čega je kao opcija iskočio i Henderson. Torinskom klubu potrebno je pojačanje u veznom redu, neko ko ima tehničke kvalitete da iznese zahtevan posao u srcu veznog reda. S obzirom na situaciju u Saudijskoj Arabiji, Henderson je postao zanimljiv jer je jasno da će on sada želeti skoro po svaku cenu da se vrati u Evropu, što je Juventusu takođe dosta bitno.

Naime, Juve i dalje ima problem likvidnosti, zbog čega je svaki evrocent bitan kako se troši. Čak ni operacija dovođenja Hendersona ne bi bila laka, pa pomenuti izvor tvrdi da će to verovatno značiti odlazak jednog igrača, možda čak i Mojzea Kena? Italijanski napadač je potpuno pao u drugi plan ove sezone pored Dušana Vlahovića i Arkadijuša Milika, odigrao je samo 472 minuta u Seriji A i ima probleme sa povredama. Zbog toga je najpogodnija meta za rastanak.

Juventus još od ranije prati situaciju u Mančester Sitiju sa Kalvinom Filipsom, ali je Džordan Henderson pogodniji za eventualnu saradnju. Juve želi saradnju na samo šest meseci kako bi se sačekala leto i opet pokušala da dovede Edersona iz Atalante. Boginja provincije zateže oko njegovog izlaznog transfera ove zime, pa će u Torinu sačekati jul da se pozabave ovim poslom i dovedu željenog vezistu. U međuvremenu su isplivale informacije da je Henderson spreman da prihvati smanjenje plate na samo 1.500.000 evra neto, a Juventus bi navodno pod tim uslovom bio spreman da ponudi saradnju.

Džordan Henderson želi ugovor na bar 18 meseci. On ima još dve i po godine ugovora sa Al Itifakom i na sve načine traži rešenje za odlazak iz Saudijske Arabije. Podsetimo, on ima godišnju platu od 20.000.000 evra i na to ne plaća nikakav porez jer ima takav dogovor sa klubom. Ipak, ako bi otišao iz kluba pre nego što se navrše dve godine od njegovog dolaska, onda će morati retroaktivno da plati 20 odsto poreza.

Mogućnost povratka u Liverpul i generalno u Premijer ligu otpala je zbog birokratije. Naime, ako ne provede bar godinu i po dana u inostranstvu, njegova kompletna zarada u Saudijskoj Arabiji potpada pod britanske poreske zakone, a oni su još oštriji sa poreskom stopom od 47 odsto!

Zato bi Juventus ili eventualno Ajaks došli kao poručeni. Bajern i Bajer Leverkuzen su otpali, pa je izbor sužen...


tagovi

Džordan HendersonZimski prelazni rok 2024JuventusAl Itifak

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara