Dušan Vlahović (©AFP)
Dušan Vlahović (©AFP)

Juve spremio 7.000.000 evra godišnje, u Firenci ogorčeni: Samo da više ne slušamo priče o Vlahoviću!

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.01.22. | 12:10

Trener Vinćenco Italijano ne može da dočeka da se zatvori zimska transfer pijaca

Novi dan, nova runda spekulacija o budućnosti Dušana Vlahovića. Verovatno najveća transfer saga ove zime dostiže polako vrhunac, a iako nas italijanski i ostrvski mediji svakodnevno zapljuskuju novim saznanjima, vestima i spekulacijama, sve je izvesnije da će strelac 17 golova ove sezone leto dočekati u istoj, ljubičastoj opremi. Naravno, sve su opcije otvorene u završnici zimske pijace, ali definitivno nije isključeno da sve priče padnu u vodu.

Ako pitate trenera Viole Vinćenca Italijana, on ne može da dočeka da se spusti zavesa na ovaj prelazni rok, kako bi se bar nakratko prestalo sa nagađanjima da li Vlahović ide u Arsenal, Juventus ili ostaje. Ogorčeni su svi u Toskani, naročito šef stručnog štaba na količinu informacija koje se na dnevnoj bazi plasiraju u javnost o najboljem strelcu Serije A.

Izabrane vesti

“Ne možemo da dočekamo da se prelazni rok završi. Nikada nije lako igrati utakmice usred januarskog prelaznog roka, budite sigurni da samo govorim istinu“, zastao je Italijano nakratko, pa odbrusio:

“Kako sam lično video sve ovo što se dešava oko Vlahovića poslednjih dana? Igra sjajno, uprkos promašenom penalu protiv Đenove. Odmah se iskupio lepim golom. To je samo običan dan na poslu za Vlahovića. On ne govori ništa (o transfer spekulacijama) i tako je već nedeljama, a ni kod nas se ništa nije promenilo“.

Dok se po kuloarima vrte isti redovi, da je Vlahović na izlaznim vratima Viole, klub se ozbiljno pojačao poslednjih dana. Stigla su nova imena upravo u ofanzivi – Kšištof Pjontek i Džonatan Ikone. Tu ne bi trebalo da bude kraja...

“Dolascima Pjonteka i Ikonea dobili smo baš mnogo. Za ostalo ćemo da vidimo“.

Nedelja, 12.30: (6,25) Kaljari (4,10) Fjorentina (1,60)

Što se konkretno Vlahovićevog slučaja tiče, stižu nove informacije sa dve glavne destinacije – Ostrva i Čizme. Naime, Skaj Sport prenosi saznanja renomiranog britanskog dnevnog lista Tajms da Vlahovićevi agenti traže Arsenalu čak 18.000.000 evropskih novčanica na ime provizije za potpis, što je ogroman izdatak uzimajući u obzir da Fjorentina traži bar 70.000.000 evra za obeštećenje. Arsenal pokušava da cenu smanji ubacivanjem Lukasa Toreire čija je procenjena vrednost 15.000.000 evra, a ne treba zaboraviti ni platu koju londoski klub treba da izdvoji za srpskog centarfora.

Sa druge strane milanski dnevnik Gazeta delo Sport dan posle inicijalne vesti da je Juventus ponudio 35.000.000 evra i Dejana Kuluševskogprocenjena vrednost u visini obeštećenja – dodaje i da se sa Vlahovićevim agentima sprema priča oko plate. Navodno, na stolu će biti ček na godišnja primanja od 7.000.000 evra. Neto, što znači kada se odbiju svi porezi! To bi Vlahovića svrstalo u red najplaćenijih fudbalera Serije A. Podsetimo, snažni Srbin u Firenci zarađuje trenutno 800.000, a od kluba je odbio 4.000.000 evra, neki kažu čak i više. Italijano je na konferenciji za novinare pred gostovanje Kaljariju kratko pomenuo i da nije bilo apsolutno nikakvog pomaka u razgovorima sa Vlahovićevim zastupnicima o produžetku saradnje koja ističe juna 2023. godine.

Takođe se spekuliše da se Vlahović ne osvrće na napore Arsenala da ga angažuje ove zime i da on želi da ostane na stadionu Artemio Franki do leta. A onda da izabere sledeći klub u karijeri.

Nekadašnji italijanski reprezentativac Antonio Kasano nedavno je tokom gostovanja u emisiji Kristijana Vijerija izjavio da očekuje Vlahovića u Juventusu. Mediji u Italiji mesecima bruje o takvom raspletu, a izgleda da Stara dama želi da se to zaista i ostvari.

Čekamo nove detalje...



tagovi

Dušan VlahovićZimski prelazni rok 2022FjorentinaArsenalJuventus

Obaveštavaj me

Juventus
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara